Volkswagen laat jou digitaal de autosalon van Genève bezoeken

0

Dit jaar ging de autosalon van Genève niet door. Volkswagen heeft de stand die zij voor die show in gedachten had daarom nu nagebouwd met de computer. Daar kun je virtueel door heen wandelen.

Misschien is dit wel de toekomst van de autotentoonstellingen: in plaats van dure shows in een gebouw waar stevige prijzen voor de stands wordt gerekend (waardoor steeds meer fabrikanten afhaken) een virtuele omgeving waarin je de nieuwste modellen kunt bezoeken. Je hoeft er jouw luie stoel niet voor uit. Dat is ook als er geen sprake is van een crisis wel zo makkelijk.

Volkswagen bouwde digitaal de stand na die zij eigenlijk vorige maand op de autosalon van Genève wilde gebruiken. Door de 360 graden opzet kan men er van achter het scherm virtueel door heen lopen en bij sommige modellen kun je zelfs de carrosserie kleuren en de velgdesigns laten aanpassen. Of er wordt op de computer naast de getentoonstelde auto een heuse presentatie gegeven.

“Alle auto’s en de geplande stand voor Genève zijn digitaal verwerkt in de 360 graden ervaring”, aldus een woordvoerder van Volkswagen. Dus je wandelt virtueel in een paar tellen van de elektrisch aangedreven ID.3 via de nieuwe Caddy naar de jongste edities van de Golf GTD, Golf GTE en Golf GTI. En dat zonder dat jij jouw benen uit je lijf loopt. Een paar muis bewegingen en tikken op het toetsenbord is voldoende. Er zijn geen andere mensen die jouw zicht belemmeren.

Zullen autoshows na het corona virus nooit meer hetzelfde zijn? Er kleeft iets magisch aan het live op locatie kunnen presenteren van de nieuwste modellen, maar door bliksemsnelle internetredacties verliezen de tentoonstellingen iets van hun nieuwswaarde. Maar niet perse hun relevantie. Sommige modellen komen digitaal niet goed tot hun recht, of wil je gewoon live aanschouwen. Ook tonen fotografen die niet aan een autofabrikant verbonden zijn vaak meer creativiteit bij het schieten van hun beelden.

Ook kun je niet in de nieuwste auto’s zitten en met een groep vrienden of collega’s een autoshow bezoeken is toch niet hetzelfde als samen achter een PC zitten. Verder is de grafische kwaliteit van de 3D modellen doorgaans niet geweldig. Maar goed, in deze tijd van niet of nauwelijks de deur uit mogen, kan een bezoek aan de digitale autoshow van Volkswagen toch een leuk uitje zijn. Dat doe je overigens op een speciale website van het merk.

 

Reageren is niet mogelijk.