Ook 2021 editie Autosalon van Genève gaat niet door

0

De organisatie van de autosalon van Genève, de grootste Europese autobeurs, meldt dat er ook volgend jaar geen editie van de show plaats zal vinden.

Eind februari werd op de valreep bekendgemaakt dat de 2020 editie van de autosalon van Genève niet door zou gaan. De organisatie zag zich genoodzaakt de jaarlijkse Zwitserse show wegens de corona pandemie te annuleren. Dat besluit had grote financiële gevolgen, want men liep ruim 10 miljoen euro aan inkomsten mis, waardoor de organisatie van de autobeurs in de schulden belandde. Er werd als reddingsboei eind mei door het Kanton Genève een lening van 16,8 miljoen euro aangeboden, maar die helpende hand werd afgewezen. De reden was dat de bijbehorende voorwaarden tegen de statuten van de stichting in druisten. Het gevolg was dat de financiële problemen niet opgelost werden en dat de organisatie achter de Genèva International Motor Show (GIMS) nu geen geld heeft om volgend jaar een editie te organiseren.

Naast gebrek aan geld is er momenteel te veel onzekerheid omtrent de corona situatie in 2021. Dat de wereldbevolking februari volgend jaar ingeënt zal zijn met een vaccin tegen het virus, ligt niet voor de hand. Zowel potentiële bezoekers als standhouders (autofabrikanten) zijn zich daar bewust van. Al met al is er te weinig animo voor een editie van de autosalon in 2021. Pas in 2022 ziet men een bezoek aan Genève voor het jaarlijkse autofeest zitten. De gok nemen dat het in 2021 wel los zal lopen met het corona virus, is onverantwoord. Het gaat tenslotte om een evenement dat meer dan 600.000 bezoekers trekt.

De stichting achter de organisatie van de autosalon van Genève gooit daarom de handdoek in de ring en wil zich laten overnemen door Palexpo SA, de exploitant van het gebouwencomplex waar de show jaarlijks plaatsvindt. Onder de vleugels van een financieel krachtiger bedrijf zou de tentoonstelling op een later tijdstip een doorstart kunnen maken.

De vaste participanten van de autosalon van Genève laten zich niet uit over hun deelname, met uitzondering van Audi. Dit merk liet onlangs weten dat het begin volgend jaar een nieuw model introduceert, waarvoor men de Zwitserse show als podium voor het werelddebuut in gedachte heeft. Vermoedelijk betreft het de productieversie van de Q4 e-Tron (een premium alternatief voor de Volkswagen ID.3). Daarmee geeft Audi aan graag present te willen zijn op de 2021 editie van de autosalon. Maar de Duitsers zullen nu dus op zoek moeten naar een ander podium. Besluiten om überhaupt helemaal niet meer deel te nemen aan shows, kan natuurlijk ook. Zustermerk Lamborghini ging Audi hierin recent al voor.+

 

Reageren is niet mogelijk.