Audi A5 nu ook als 35 TFSI met milde hybride technologie

0

Audi breidt het aanbod van door milde hybride techniek geassisteerde motoren voor de A5 uit met een nieuwe instapversie. De Sportback, Coupé en Cabriolet uitvoeringen van de modelreeks zijn nu ook leverbaar met een 150 pk sterke 2.0 TFSI krachtbron. Daarmee wordt de A5 bereikbaarder dan ooit: de nieuwe 35 TFSI is als Sportback Pro Line al leverbaar vanaf 47.490 euro.

De 12 Volt milde hybride technologie van de 2.0 TFSI motor, die in de A4 al leverbaar is, biedt diverse voordelen. Ze zorgt om te beginnen voor een verlaging van het benzineverbruik van maximaal 0,4 liter per 100 km. De A5 Sportback 35 TFSI consumeert bijvoorbeeld 6,2 liter per 100 km, hetgeen een CO2-uitstoot van 140 gram/km) betekent. Ook draagt de milde hybride technologie bij aan een snelle en soepele herstart nadat de motor bij een stoplicht of in fileverkeer tijdelijk is uitgeschakeld. De A5 Sportback, Coupé en Cabriolet worden als 35 TFSI standaard geleverd met de automatische 7-traps S-tronic transmissie.

Er is keuze uit 3 uitrustingsniveaus. De Pro Line is er voor rijders die ‘connected’ willen zijn. Standaard op dit model zijn bijvoorbeeld de Audi Smartphone Interface, Apple Carplay en de Audi Phonebox. Ook volautomatische airconditioning, 17 inch lichtmetalen velgen, LED hoofd rijverlichting en parkeersensoren achter zijn bij de prijs inbegrepen. De Business Edition is meer op comfort gericht. Hij heeft alles van de Pro Line en vult dat aan met onder meer MMI Navigatie Plus met 10,1 inch touchscreen, de Audi Virtual Cockpit, sportstoelen en het Interieur Lichtpakket. Daarnaast zijn Matrix LED verlichting met dynamische richtingaanwijzers en 18 inch lichtmetalen velgen bij de prijs inbegrepen. Speciaal voor sportieve rijders is er de S Edition uitvoering. Deze beschikt over alle luxe van de Business Edition en combineert die met de sportieve in- en exterieuruitstraling van de S-line aankleding. Blikvangers zijn de specifieke 18 inch lichtmetalen velgen en het sportonderstel. Ook een geluidsinstallatie van het huis is een standaard feature van de S Edition uitvoering van de A5.

Door de komst van de nieuwe 150 pk variant van de 2.0 TFSI motor is de A5 Sportback als 35 TFSI Pro Line nu al leverbaar vanaf 47.490 euro. Als Business Edition kost hij 50.100 euro en als S Edition 53.090 euro. De Audi A5 Sportback, Coupé en Cabriolet zijn als 35 TFSI per direct leverbaar. De nieuwe uitvoering is inmiddels te configureren op de website van Audi.

Reageren is niet mogelijk.