Lexus is meest betrouwbare automerk in Groot-Brittannië

0

Na een enquête onder 47.000 autobezitters heeft Which? Car wederom Lexus uitgeroepen tot meest betrouwbare automerk van Groot Brittannië. Which? is de Britse Consumentenbond. Met meer dan 1,3 miljoen leden en supporters is het de grootste onafhankelijke consumentenorganisatie in het Verenigd Koninkrijk.

Het onderzoek onder 47.000 autobezitters van Which? Car geeft een duidelijk inzicht in de betrouwbaarheid van individuele automodellen van 3-8 jaar oud. De compacte Lexus CT 200h bleek in het grootscheepse onderzoek volledig vrij van problemen en de NX 300h behaalde een nagenoeg perfecte betrouwbaarheidsscore. Which? Car vatte dat als volgt samen: “Als jij je een Lexus kunt veroorloven, doe het dan. Zo vergeet je hoe de wachtruimte van een garagebedrijf er uitziet”.

In het onderzoek benadrukt Which? Car nog eens dat de hybride technologie van Lexus uitermate betrouwbaar is. De premium dochter van Toyota levert deze technologie al sinds 2005 en heeft naar eigen zeggen zowel de prestaties als de betrouwbaarheid sindsdien steeds verder verbeterd. In Nederland vormen hybride modellen de spil van elke modelrange. Ruim 99 procent van alle verkochte Lexus modellen in ons land is uitgevoerd met deze efficiënte technologie.

Lexus is naar eigen zeggen bovendien klaar voor de volgende stap van elektrificatie: sinds kort is de volledig elektrisch aangedreven UX 300e leverbaar. Het 100 procent emissievrije gamma wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid met de RZ 450e. Dat wordt een grote elektrische cross-over met de schuine achterzijde van een coupé. Aan de onderkant van het gamma gaat het gamma uitgebreid worden met hybride alternatief voor de DS 3 Crossback. Die zal worden gebaseerd op de Toyota Yaris en gaat mogelijk ‘BX 150h’ heten.

Jan-Peter Legtenberg van Lexus Nederland. “Dit onderzoek toont eens te meer aan dat Lexus zijn betrouwbaarheidsbelofte in de praktijk volledig waarmaakt. Betrouwbaarheid is een fundamentele merkwaarde van Lexus en dat gaat hand in hand met service van topniveau”.

Reageren is niet mogelijk.