Dacia introduceert de nieuwe Sandero en Sandero Stepway

0

Dacia introduceert de compleet nieuwe Sandero en Sandero Stepway. De derde generatie van deze populaire modellenreeks profiteert van een kersvers design en brengt op diverse fronten innovaties in het aanbod van de Roemeense dochter van Renault. Dacia werd pas 15 jaar geleden in onze contreien geïntroduceerd en groeide sindsdien uit tot een heus succesverhaal. Zo is de Sandero sinds 2017 de best verkochte auto onder particulieren in Europa.

De huidige generatie Logan en Sandero werden al voorgesteld in 2012. Vervanging zat er dus aan te komen. Voorlopig geeft het budgetmerk van Renault nog niet al te veel geheimen prijs. Pas eind deze maand krijgen we de details geserveerd. De Roemenen (of zijn het de Fransen?) willen nu even de nadruk leggen op het nieuwe uiterlijk van de modellen. Daarbij valt op dat de Stepway, de stoere versie van de Sandero, tegelijkertijd wordt voorgesteld. Die variant is momenteel al erg populair, wat de designers ertoe aanzette een extra register open te trekken.

Volgens het persbericht is er wederom sprake van een ongeëvenaard scherpe prijsstelling, maar de nieuwe generatie oogt moderner, is beter uitgerust en veelzijdiger, zonder de fundamentele waarden van Dacia zoals eenvoud en betrouwbaarheid uit het oog te verliezen. Dankzij meer uitgesproken schouders en wielkasten maakt de volledig nieuwe Sandero een robuuste indruk. De algemene lijn is vloeiender dan voorheen, dankzij een meer gebogen voorruit, een lager dak, een aflopende daklijn en een radioantenne achteraan op het dak. Hoewel de bodemvrijheid niet gewijzigd werd, oogt de nieuwe Sandero lager en meer zelfverzekerd, met name dankzij grotere spoorbreedtes.

De Stepway variant van de Sandero onderscheidt zich wederom door een verhoogde bodemvrijheid. Hij is opnieuw de veelzijdige avonturier binnen het gamma. De Sandero Stepway is herkenbaar dankzij een specifieke generfde, bolle motorkap alsook een verchroomd typespecifiek logo onder de grille en stoere elementen boven de mistlichten. De avontuurlijke variant onderscheidt zich ook door aangepaste bumpers en een speciale interieuraankleding. .

De voor- en achterlichten zijn een primeur: het is de nieuwe licht signatuur in Y vorm van Dacia. Dankzij deze verlichting krijgt de derde generatie Sandero volgens Dacia een heel eigen karakter. Zowel vooraan als achteraan worden 2 lichten verbonden door een horizontale lijn die doorloopt in de respectievelijke verlichtingslijnen. De modellen lijken hierdoor optisch breder, zo claimt Dacia.

Dacia maakt op 29 september alle details bekend over de volledig nieuwe Sandero en Sandero Stepway (en Logan Sedan die in West Europa niet geleverd gaat worden). Een opvolger voor de Logan MCV is echter niet gepland. De vraag naar een stationwagon in het B segment zou te bescheiden zijn. Een conclusie die het moedermerk met de Clio Estate al eerder getrokken heeft, evenals Seat met de Ibiza ST en Skoda met de Fabia Combi.

Reageren is niet mogelijk.