Louwman Exclusive introduceert betaalbare supersportwagen voor 570 euro

0

Ben jij op zoek naar een betaalbare supersportwagen? Dan is deze McLaren Senna ‘Ride-On’ wellicht een optie. Voor 570 euro bestel je dit geëlektrificeerde voertuig voor de kleine coureur. De Senna ‘Ride-On’ oogt als de meest extreme circuitauto van McLaren, de Senna. Deze bolide is op zijn beurt uiteraard vernoemd naar de legendarische, 3-voudige Braziliaanse Formule 1 wereldkampioen Ayrton Senna.

De mini supersportwagen beschikt over werkende vleugeldeuren, een remlicht, een infomediasysteem (dat audiofiles van een USB-stick of SD-kaarten leest) en een realistisch McLaren Senna motorgeluid. Het model is in 6 kleuren beschikbaar, waarvan er één (geel met groene accenten) exclusief wordt verkocht via het officiële dealernetwerk van het merk.

De andere leverbare tinten zijn wit, zwart, Mira oranje, Vega blauw en Memphis rood Geel met groene accenten weerspiegelt de kleuren van Ayrton Senna’s racehelm. Dat kan een attractie zijn voor fanatieke beginnende coureurs.

Na de vorig jaar gepresenteerde McLaren 720S ‘Ride-On’ is de nieuwe Senna variant het ultieme speelgoed. Hij is helaas alleen bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar (of volwassenen die zich zo jong voelen). Maar daar staat tegenover dat hij 2.400 keer minder kost dan de echte supersportwagen. De aandrijving is volledig elektrisch.

Daarmee heeft de Senna ‘Ride-On’ de primeur voor McLaren. Bestellen kan bij Louwman Exclusive. Dat is de Nederlandse McLaren dealer en importeur in Utrecht. Het mini exemplaar is per direct leverbaar en kost in Groot-Brittannië 375 pond, wat omgerekend zo’n 415 euro is, maar Louwman Exclusive rekent er 570 euro voor.

De McLaren Senna, de echte supersportwagen dus, zal nooit schoonheidswedstrijden winnen. Zijn omstreden uiterlijk is puur functioneel en ondergeschikt aan een groot mogelijke aerodynamische efficiency met maximale neerwaartse druk. De Senna is volledig straat legaal, maar voelt zich met name thuis op het circuit, waar hij zijn 800 pk en 800 Nm (afkomstig van een dubbel geblazen V8 met een inhoud van 4,0 liter) de vrije loop kan laten. Sprinten naar 100 km/u duurt slechts 2,8 seconden.

 

Reageren is niet mogelijk.