Ford organiseert Go Electric evenement

0

Het Go Electric evenement van Ford strijkt neer in Nederland. Van 25 september tot en met 1 oktober 2020 staat de Grote markt, naast de Markthal in Rotterdam, volledig in het teken van elektrificatie en van de (deels) geëlektrificeerde modellen van het Amerikaanse automerk met de blauwe ovaal. Voor het eerst kunnen geïnteresseerden dan meerijden in de volledig elektrische Mustang Mach-E. Dat is voor Europa een primeur. Maar er is meer te beleven.

Ook de bijzonder krachtige en snelle Mustang Mach-E GT zal voor het eerst getoond worden in Rotterdam. De GT onderscheidt zich met zijn vermogen van 465 pk en een koppel van 830 Nm. De exacte prestaties zijn nog niet bekendgemaakt, maar dat de standaard sprint tot 100 km/h minder dan 5 seconden in beslag zal nemen is duidelijk. Bovenop de zinderende acceleratiekracht zal de Mustang Mach-E zich in de kijker spelen met de gloednieuwe Flexira aluminium performance remklauwen van Brembo. De Mustang Mach-E GT is ook voorzien van MagneRide adaptieve onderstel technologie. De GT beschikt standaard over vier wiel aandrijving en over een groot accupakket van 98.8 kWh. Het rijbereik, gemeten volgens de WLTP norm, bedraagt naar schatting 500 km.

Met Go Electric wil Ford naar eigen zeggen het grote publiek kennis laten maken met de verschillende soorten aandrijflijnen. Van mild hybride, hybride en plug-in hybride tot volledig elektrisch. In 20 minuten wordt er verteld over de onderlinge verschillen en wat bij welk gebruik de meest interessante vorm van geëlektrificeerd rijden is. Zo krijgt iedere bezoeker aan het eind van zijn of haar bezoek te horen welke vorm van elektrificatie het beste past bij zijn of haar persoonlijke situatie.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de corona maatregelen. Daarom is Go Electric ‘100 procent touch free’. Dit betekent dat er onder leiding van een host iedere 20 minuten een kleine groep de stand ingaat. Hierbij zijn mondkapjes verplicht.

Voor een bezoek aan Go Electric kunnen geïnteresseerden langskomen op de Grote markt in Rotterdam, naast de bekende Markthal. Om verzekerd te zijn van een plek en wachttijd te voorkomen, is er de mogelijkheid om vooraf een tijdslot reserveren. Tijdens Go Electric staan verschillende Ford modellen tentoongesteld. Zo is zoals gezegd de gloednieuwe, volledig elektrische Mustang Mach-E aanwezig, maar kan men ook kennismaken met de Explorer Plug-In Hybrid, de Mondeo Hybrid, de Kuga Plug-In Hybrid en de Puma Mild Hybrid.

Na het bezoek aan het Go Electric evenement is het mogelijk om zelf een korte proefrit te maken met een van de geëlektrificeerde modellen van Ford. Hiervoor inschrijven kan uitsluitend ter plaatse. De beschikbaarheid is beperkt, dus vol is vol, zo laat de Ford importeur weten. Met de volgende modellen kan een proefrit worden gemaakt: Fiesta EcoBoost Hybrid, Puma EcoBoost Hybrid, Focus EcoBoost Hybrid, Mondeo Hybrid en Explorer Plug-In Hybrid. Het is ook mogelijk om mee te rijden met de nieuwe Mustang Mach-E. Tijdens de proefrit in deze Ford mogen er maximaal 3 personen mee met onze chauffeur. Mondkapje is hierbij uiteraard verplicht.

Na Rotterdam zal het Ford Go Electric evenement te zien zijn in Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. Vanaf vandaag is het mogelijk om zich in te schrijven voor een bezoek. Van 25 september tot 1 oktober 2020 is Ford Go Electric gratis toegankelijk voor consumenten.

 

Reageren is niet mogelijk.