De Touring Superleggera Aero3 is een Alfa Romeo noch een Ferrari

0

Carrozzeria Touring stelt de Superleggera Aero3 voor: een moderne remake van een klassieke Alfa Romeo die aangedreven wordt door een hedendaagse Ferrari krachtbron.

Het is een leuke traditie geworden: bijna elk jaar presenteert het Italiaanse designbureau Touring een auto met een heel exclusieve carrosserie. Daar wordt zelfs in corona tijden niet mee gebroken, want de Belgische designdirecteur Louis de Fabribeckers mocht deze geweldige Superleggera Aero3 presenteren.

Luchtweerstand is een obstakel en gewicht zelfs een vijand. Die wijsheden lagen aan de basis van deze sportwagen. Vandaar dat er bij het relatief lichte ontwerp grote aandacht is besteed aan de aerodynamica van deze moderne klassieker die zich goed thuis voelt naast de Disco Volante: een schitterende auto op basis van de reeds woest aantrekkelijke Alfa Romeo 8C Competizione. Nu zoekt Touring het hogerop.

Als inspiratie voor de Superleggera Aero3 diende de legendarische Alfa Romeo 8C 2900B LM Coupé Berlinetta Aerodynamica met startnummer #19 waarmee in 1938 aan de 24-uurs race van Le Mans werd deelgenomen. Het retro moderne, geheel van koolstofvezel vervaardigde, carrosserie van de Aero3 heeft dezelfde afgeronde vormen als die racewagen, waarbij de haaienvin op de achtersteven van de exotische Italiaan de meeste aandacht trekt.

De technische basis voor deze schoonheid is zoals gezegd van Ferrari makelij. De Aero3 is namelijk gebaseerd op de Ferrari F12berlinetta, inclusief diens atmosferische V12 die in het vooronder huist. De 7,3 liter krachtbron is goed voor een vermogen van 740 pk bij 8.250 toeren en een maximaal koppel van 690 Nm bij 6.000 toeren. Via een 7-traps automaat met dubbele koppeling , wordt deze power naar de achterwielen gestuurd.

Qua prestaties zal de Superleggera Aero 3 de F12berlinetta minimaal evenaren. Een groot verschil is namelijk het gewicht. Want ‘Superleggera’ betekent ‘superlicht’ en dat is deze creatie dan ook. De Superleggera Aero 3 legt volgens Touring namelijk slechts 1.641 kilo in de weegschaal, waarmee hij 150 kilo lichter is dan de F12.

Carrozzeria Touring plant een oplage van 10 exemplaren van de Superleggera Aero 3. Daarmee wordt een reeds behoorlijk exclusieve Ferrari nóg exclusiever. En, hoewel smaken verschillen, misschien ook wel prestigieuzer en fraaier. De prijs van de Superleggera Aero 3 is niet bekendgemaakt, want volgens Touring is geen exemplaar hetzelfde. En dus is het tarief afhankelijk van de gewenste specificatie. Reken in elk geval op een bedrag met 7 cijfers.

Reageren is niet mogelijk.