Volkswagen Golf GTD komt niet naar Nederland

0

Importeur Pon heeft besloten om de GTD versie van de nieuwe Golf niet naar Nederland te halen. Zijn rol is volgens directeur Rinke van Keimpema overgenomen door andere versies die in doorsnee een 10 procent lager verbruik hebben en dus ook gunstiger scoren qua emissiewaarden.

Keimpema bedoelt met ‘andere versies’ de stekker hybride GTE uitvoering en de qua sportiviteit wat minder uitgesproken Golf eHybrid Style. Die hebben een elektrisch rij bereik dat oploopt tot 70 kilometer. Keimpema beschouwt dat met name in verkoopgesprekken met ondernemers als een belangrijke troefkaart. Die zijn volgens hem gevoelig voor een gunstige carbon footprint voor hun bedrijf. “De plug-in Golf speelt daarbij een bijzondere rol, want die kan je theoretisch gebruiken om woon-werk verkeer ritten elektrisch te maken”. De GTD uitvoering biedt die mogelijkheid niet.

Dat geldt natuurlijk ook voor de Golf GTI, maar die uitvoering heeft met de nog snellere R versie een belangrijke functie als imagobouwer voor Volkswagen. De GTD uitvoering heeft die status niet. Sterker nog: zijn dieselmotor is een sta in de weg bij het doen vergeten van het software fraudeschandaal. Voor het oppoetsen van het merkimago is natuurlijk ook een belangrijke rol weggelegd voor de volledig elektrische ID.3. Daarvan komt ook een basisversie die net meer dan 30 mille gaat kosten, zo belooft Keimpema.

Reageren is niet mogelijk.