Zó gaat de vernieuwde Mitsubishi Eclipse Cross er uit zien!

0

Vorige maand werd op deze website bericht dat Mitsubishi, ondanks een eerdere aankondiging zich grotendeels terug te trekken van de Europese automarkt, toch een nieuw model in onze verkoopregio zal lanceren: een grondig gefacelifte Eclipse Cross. Om met name Duitse dealers gerust te stellen, verspreidde het Japanse merk zelfs een plaagfoto.

Nu is er duidelijker beeldmateriaal van de vernieuwde cross-over. Dat is afkomstig uit een Japanse brochure van de Eclipse Cross. Op de foto is goed te zien dat de Mitsubishi een aangescherpte neuspartij krijgt wat voor een agressiever en excentriekere voorkomen zorgt. De bovenste laag lampen, de LED dag verlichting, is bij de vernieuwde Eclipse Cross een stuk platter en ook de voorbumper is compleet nieuw. De grote vakken waarin de koplampen zich bevinden, blijven bestaan, maar de invulling daarvan wordt wel radicaal gewijzigd.

Op de eerdere plaagafbeeldingen van Mitsubishi zelf was al te zien dat de achterkant van de Eclipse Cross ook ingrijpend vernieuwd wordt. Het is na de facelift gedaan met de over de gehele breedte van de kofferklep lopende lichtbalk die de achterruit in tweeën splitste. De nieuwe lampunits blijven omhoog de C stijlen in lopen, maar zijn niet meer optisch met elkaar verbonden.

De vernieuwde Eclipse Cross wordt onder andere leverbaar in Plug-in Hybrid EV uitvoering. Dit betekent dat deze Mitsubishi, net als zijn grote broer Outlander, na de facelift te koop zal zijn met een stekker hybride aandrijflijn. Die uitvoering is met name voor Duitsland interessant omdat autoconsumenten aldaar subsidie krijgen indien zij een oplaadbare auto aanschaffen. Voor Nederland geldt een dergelijk douceurtje niet, maar de vernieuwde Eclipse Cross komt desondanks ook naar ons land.

De importeur start begin volgend jaar met de levering. De specificaties van de stekker hybride aandrijflijn maakt de fabrikant binnenkort bekendHet is het laatste nieuwe model dat Mitsubishi op de Europese markt introduceert. De Japanse autobouwer heeft zich voorgenomen om eind 2022 de verkoop van nieuwe modellen te staken. Dan heeft de Space Star zijn uiterste houdbaarheidsdatum bereikt. Mitsubishi verscheen in 1974 op de Nederlandse markt en leverde onder andere de Colt, Lancer, Celeste, Cordia en Galant. 

 

Reageren is niet mogelijk.