Lamborghini beleefde in september een recordmaand

0

Hoewel er door de auto-industrie in de eerste jaarhelft met lede ogen werd gekeken naar de verkoopcijfers, zijn er diverse signalen dat de markt zich in september hersteld heeft. Lamborghini is een van de fabrikanten die een positieve afzetontwikkeling kan melden. Sterker nog: het Italiaanse merk kende afgelopen maand haar beste september ooit qua afgeleverde auto’s.

Bij Lamborghini is dus reden voor een feestje. De hoeveelheid auto’s die vorige maand afgeleverd zijn kwam uit op 738 exemplaren. Nooit eerder kwam Lamborghini tot zo’n hoog verkoopaantal in de maand september. Voor het hele derde kwartaal gaat het om 2.083 afgeleverde auto’s. In Sant’Agata Bolognese had men het in september vooral druk met de Aventador, waarvan het tienduizendste exemplaar werd geproduceerd.

Dezelfde mijlpaal werd 2 maanden eerder ook bereikt met de Urus. Die is veel korter in productie en gaat dus in een hoger tempo over de toonbank. Met name deze opvallende SUV draagt bij aan de opvallend positieve resultaten van Lamborghini. Niet eerder hadden de Italianen een model in hun gamma dat zó goed verkocht als de Urus. Ook in Nederland is de SUV met tot op heden 58 verkochte exemplaren de succesvolste Lamborghini uit de geschiedenis van het merk, al moet wel opgemerkt worden dat de afzet dit jaar tot nu toe gehalveerd is. Een dergelijke terugval laat zich niet enkel door het corona virus verklaren.

Een kleine kanttekening is wel op zijn plaatst. Lamborghini beleefde weliswaar een recordmaand, maar het is niet waarschijnlijk dat de ‘verkoopschade’ die in het eerste semester ontstond, dit jaar nog kan worden hersteld. Daarvoor is de achterstand in aantal afgeleverde auto’s te groot. Het verkooprecord van vorig jaar zal waarschijnlijk dus niet gebroken worden. Toch is de CEO van Lamborghini, Stefano Domenicali, niet ontevreden over de gang van zaken. Hij zette de fabricage al heel vroeg stop toen de pandemie uitbrak. Vervolgens heeft Lamborghini de tijd gebruikt om de productie te reorganiseren en de optimaliseren.

Op die manier werd het personeel aan het werk gehouden. Als een van de eerste autofabrikanten kon Lamborghini, na 7 weken sluiting als gevolg van de lockdown, de productie in mei weer hervatten. Sindsdien zijn er 3 nieuwe modellen onthuld: de Essenza SCV12, Sian Roadster en Huracan RWD Spyder. Kort geleden werd bekend dat Domenicali (foto) de opvolger van Chase Carey als Formule 1 baas wordt. Maar hij laat Lamborghini dus in zeer goede gezondheid achter.

 

Reageren is niet mogelijk.