Prijs vergelijking Volkswagen Arteon Shooting Brake 2.0 TDI

0

Vanaf dit weekend is de nieuwe Arteon Shooting Brake te bewonderen bij de Nederlandse Volkswagen dealers. Deze nieuwe carrosserievariant is niet alleen praktischer en ruimer dan de liftback, maar oogt dankzij de lage, lange daklijn en de brede wielkasten ook dynamischer. Hij is er vanaf 49.490 euro.

De nieuwe Shooting Brake is de tweede telg van de Arteon line-up, die recentelijk is vernieuwd. Hoofdkenmerk van de facelift is LED verlichting voor en achter. Het interieur is opgewaardeerd met Digital Cockpit Pro en de connected features plus diensten van We Connect. Daarnaast maakt Travel Assist het mogelijk om gedeeltelijk autonoom te rijden. Met het Active Lighting System fungeren ook de LED koplampen als assistentiesysteem, bijvoorbeeld door bochten al te verlichten nog voor de bestuurder de stuurbeweging inzet.

De Arteon Shooting Brake is er voorlopig alleen als R-Line Business+. Deze zowel sportieve als luxe uitvoering kenmerkt zich door zijn R styling, de 18 inch Sebring lichtmetalen velgen, de LED Plus koplampen en extra donker getinte ramen achter. Ook het interieur bevat diverse sportieve accenten, zoals een zwarte dakhemel en een 3-spaaks multifunctioneel stuur met R-line afwerking en schakel peddels. Eveneens standaard zijn het navigatie-, radio- & multimediasysteem Discover Media inclusief streaming internet, de eerder genoemde Digital Cockpit Pro en een achteruitrijcamera. Travel Assist omvat ook Lane Assist en Emergency Assist. De achterklep is elektrisch te openen, desgewenst met een voetbeweging onder de bumper. Dankzij Keyless Acces is de Arteon Shooting Brake sleutelloos toegankelijk en te starten.

VolkswagenAudiBMW
Arteon Shooting BrakeA4 Avant3-serie Touring
2.0 TDI R-Line Business+40 TDI S Edition
20d High Executive
55.990 euro58.210 euro58.318 euro
Mercedes-BenzOpelRenault
C-klasse EstateInsignia Sports TourerTalisman Estate
220d Premium Plus
2.0 CDTI 4×4 UltimateBluedCi 200 Initiale Paris
57.991 euro55.699 euro56.190 euro

De Arteon Shooting Brake en de liftback versie waren al te bestellen met de 190 pk / 320 Nm sterke 2.0 TSI benzinemotor, gekoppeld aan een 7-traps DSG automaat (voor 49.490 euro respectievelijk 48.950 euro). Sinds deze week is hij ook te configureren met de 200 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor met Twin Dosing, waarbij 2 SCR katalysatoren met individuele AdBlue injectie worden ingezet. Deze geavanceerde technologie reduceert de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) met maximaal 80 procent. Ook in dit geval is de DSG automaat standaard. De Arteon Shooting Brake kost in deze vorm 55.990 euro (liftback 55.490 euro).

Reageren is niet mogelijk.