Prijs vergelijking Kia Sorento Plug-in Hybrid

0

Kia heeft een prijskaart gehangen aan de nieuwe Sorento Plug-in Hybrid. De stekker SUV met een benzinemotor als basisunit is nu te bestellen in 4 uitvoeringen. De Sorento Plug-in Hybrid arriveert in het eerste kwartaal van 2021 in Nederland en is te bestellen vanaf 49.595 euro. Net als elke andere Kia wordt ook de nieuwe Sorento Plug-in Hybrid geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. De dealer kan toekomstige klanten volgens de importeur volledig ontzorgen met laadservices op maat voor thuis of op de zaak.

De Sorento Plug-in Hybrid is de tweede geëlektrificeerde uitvoering van de SUV. Zijn ‘turbo hybrid’ aandrijflijn bestaat uit een 1.6 T-GDi benzine 4 cilinder, die goed is voor 180 pk en 265 Nm. Deze krachtbron is gekoppeld aan een 13,8 kWh lithium/ion polymeer batterijpakket en een elektromotor die 91 pk en 304 Nm levert. Het systeemvermogen komt daarmee op 265 pk en 350 Nm. Met zijn elektrische range van 51 kilometer op een volle accu kan de Sorento Plug-in Hybrid volgens Kia de meest gemaakte ritten geheel elektrisch rijden. De Sorento Plug-in Hybrid is standaard voorzien van AWD en het innovatieve Terrain Mode met speciale rij modi voor een verder verbeterde tractie en meer controle op modder, sneeuw en zand. Bovendien heeft de SUV een trekgewicht van 1500 kg.

KiaOpelVolvo
SorentoGrandland XXC40
PHEV ComfortHybrid4 EleganceRecharge T5 Inscription
49.595 euro49.649 euro50.995 euro

De Sorento Plug-in Hybrid biedt net als de stekkerloze hybride versie plek aan 5 of 7 inzittenden. Een andere overeenkomst zijn de 4 uitrusting niveaus waaruit gekozen kan worden. De ComfortLine (49.595 euro) vormt de basis en biedt een arsenaal aan veiligheidssystemen waaronder autonome rijbaan volgassistentie inclusief file assistentie (LFA) en adaptieve Cruise Control met Stop & Go (SCC). Andere zaken die standaard zijn, zijn het 12,3 inch digitale instrumentencluster met voor deze plug-in versie unieke features, 19 inch lichtmetalen velgen, LED verlichting rondom, DAB+ radio, Bluetooth en voorbereiding voor Apple Carplay en Android Auto.

KiaMitsubishiPeugeot
SorentoOutlander3008
PHEV DynamicPHEV S-EditionHYbrid4 GT
52.595 euro52.490 euro52.360 euro

De 52.595 euro kostende DynamicLine biedt bovendien onder meer een 10,25 inch Full Map navigatiesysteem met Uvo Connect en Kia Live Services. Ook standaard zijn USB laders in de zijkanten van de voorstoelen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, de Smart Key met start/stop knop, snelwegassistentie (HDA) en navigatieondersteuning voor de adaptieve Cruise Control. Andere features zijn de Dual projectie LED koplampen en de verwarming van zowel het stuurwiel als de voorstoelen. Vanaf de DynamicLine is ook de derde zit rij standaard, waarmee de Sorento plaats biedt aan 7 inzittenden.

KiaBMWSuzuki
SorentoX1Across
PHEV Dynamic+xDrive25e High ExecutivePlug-in Hybrid
55.595 euro55.059 euro55.900 euro

De DynamicPlusLine kost 55.595 euro en gaat nog een stap verder, met bijvoorbeeld lederen bekleding, een elektrisch verstelbare passagiersstoel, Ambient Lighting, een panorama schuif/kantel dak, LED binnenverlichting en stoelverwarming op de tweede zit rij. Deze uitvoering is ook voorzien van een Bose Premium geluidsinstallatie met 12 speakers en een draadloos oplaadstation voor smartphones. Ook inbegrepen bij de prijs zijn uitstapbeveiliging achter (SEA), dodehoekassistentie (BCA) en een elektrisch bedienbare achterklep.

KiaDSToyota
Sorento7 CrossbackRAV4
PHEV ExecutiveE-Tense 4×4 PerformancePlug-in Hybrid Executive
58.595 euro58.990 euro± 58.595 euro

Het topmodel van het Sorento gamma is de 58.595 euro kostende ExecutiveLine. Deze uitvoering kenmerkt zich door een zelf nivellerende achtervering, een Head-up display en meervoudig elektrisch verstelbare voorstoelen. Het interieur is afgewerkt met aluminium pedalen en Nappa leder. De hemelbekleding is uitgevoerd in zwart. De meest luxe Sorento biedt daarnaast een 360 graden camera, intelligente parkeerassistentie achter (PCA) en de innovatieve Blind Spot View Monitor van Kia die werkt met live video.

Reageren is niet mogelijk.