Skoda levert handige accessoires voor hondenliefhebbers

0

Het mooie najaarsweer en de beperkingen als gevolg van de huidige corona situatie zorgen er voor dat mensen veel de natuur in trekken voor een lekkere wandeling. Voor hondeneigenaren die met hun trouwe viervoeter op pad willen, levert Skoda een aantal praktische Simply Clever accessoires, uiteenlopend van veiligheidsgordels tot vuilcovers.

Met een hond op de achterbank is een hondengordel een onmisbaar item binnen de serie fabrieksoriginele accessoires van Skoda. Niet alleen houdt de veiligheidsgordel de hond bij een aanrijding op zijn plek (ter bescherming van hemzelf en de inzittenden voorin), ook voorkomt hij dat de hond achterin teveel bewegingsvrijheid krijgt, wat de bestuurder zou kunnen afleiden. Skoda’s veiligheidsgordel voor honden is er in 4 maten, van S tot XL, en is ook te gebruiken in combinatie met de normale hondenlijn.

Voor honden die op de achterbank meerijden, biedt Skoda’s achterbank bescherming uitkomst. De beschermhoes is groot genoeg om de gehele achterbank af te dekken en voorkomt dat haren en vuil de bekleding van de stoelen binnendringen. Het materiaal van de beschermhoes is waterafstotend en eenvoudig te reinigen. Het antislipoppervlak vergroot bovendien de veiligheid van de hond tijdens het rijden. Het kleed is met haken en snel sluiters gemakkelijk aan de hoofdsteunen van de voorstoelen en achterbank te bevestigen.

Voor de Combi uitvoeringen van de Fabia, Octavia en Superb levert Skoda een afscheiding rek in lengterichting dat de bagageruimte in 2 verdeelt. De hond kan veilig in het ene deel worden vervoerd, terwijl bagage en andere zaken in het andere deel kunnen worden opgeborgen. Er is ook een afscheidingsrek dat speciaal voor de bagageruimte van de Fabia Combi en Superb Combi is ontworpen. Dit verticale rek kan direct achter de hoofdsteunen worden geplaatst en voorkomt dat de hond vanuit de bagageruimte over de rugleuning van de achterbank naar voren kan klimmen. Het gaaswerk biedt de bestuurder een onbelemmerd zicht naar achteren.

Om de kofferbak zo schoon mogelijk te houden (zelfs wanneer de hond buiten heeft gespeeld) zijn alle Skoda modellen te voorzien van kofferbak matten en -schalen op maat. De rubberen kofferbak matten volgen exact de vorm van de vloer en hoeven niet vastgezet te worden. Ze zijn eenvoudig uitneembaar en te reinigen. Aanvullend op deze matten voorziet de reeks originele accessoires van Skoda tevens in een kunststof kofferbak schaal ter bescherming van de kofferbak vloer. Voor de Rapid, Rapid Spaceback, Yeti, Octavia en Octavia Combi is desgewenst een dubbelzijdige cover voor de bagageruimtevloer leverbaar. Aan de ene kant is de cover voorzien van stof, terwijl de andere kant is gevoerd met een water- en vuil afstotend materiaal. Gaat de hond mee in de auto? Dan keer je de cover simpelweg om.

Reageren is niet mogelijk.