Tesla Model 3 made in China arriveert in Zeebrugge

0

Na ongeveer een maand op zee is het schip met de eerste partij Model 3 made in China exemplaren die Tesla naar Europa exporteert, aangekomen in de haven van Zeebrugge in België; dit volgens de Automatic Identification System (AIS) gegevens van het schip.

In totaal werden ongeveer 7.000 sedans vervaardigd in Tesla’s gigafactory in Sjanghai, China, voordat ze vorige maand naar Europa vertrokken. Het is de bedoeling dat die allemaal nog dit jaar op kenteken gezet gaan worden. Tesla kan daarmee een enorme inhaalslag maken in de verkoopstatistieken van elektrische auto’s in Europa. In oktober veroverde de Volkswagen ID.3 het marktleiderschap in het betreffende segment ten kosten van de Model 3. Met de Chinese bootlading kan Tesla haar Duitse concurrent op de valreep dit jaar nog tegengas geven.

Reageren is niet mogelijk.