Auto van het Jaar 2021: dit zijn de kanshebbers

0

In maart wordt de nieuwe ‘Auto van het Jaar 2021’ bokaal uitgereikt. Voor deze Car of the Year award hebben de juryleden zoals gebruikelijk eerst een flinke lijst met kanshebbers samengesteld. In totaal gaat het om van 29 modellen. De lijst wordt begin volgend jaar ingekort tot 7 genomineerden voor de prestigieuze prijs.

Welk model zou jij bovenaan jouw lijstje zetten? Welke nieuweling is volgens jou de beste auto van het afgelopen jaar? Of gun jij de bokaal aan de opvallendste verschijning in 2020? Of zijn enkel elektrische auto’s in jouw ogen nog kanshebbers? Op 8 januari wordt onderstaande lijst met kanshebbers ingekort tot 7 genomineerden. Vervolgens zal op 1 maart, traditioneel aan de vooravond van de autosalon van Genève, de winnaar bekend worden gemaakt (maar ook in 2021 gaat deze show niet door).

Vorig jaar viel de Peugeot 208 in de prijzen, in 2019 mocht de Jaguar I-Pace de bokaal in ontvangst nemen en in 2018 werd de Volvo XC40 als de beste nieuwkomer beoordeeld. Dit zijn (in alfabetische volgorde) de kanshebbers voor dit jaar: Audi A3, BMW 2-serie Gran Coupé, BMW 4-serie, Citroën C4, Cupra Formentor, Dacia Sandero, Fiat 500e, Ford Explorer, Ford Kuga, Honda E, Honda Jazz, Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai Tucson, Kia Sorento, Land Rover Defender, Mazda MX-30, Mercedes GLA, Mercedes GLB, Mercedes GLS, Mercedes S klasse, Peugeot 2008, Polestar 2, Seat Leon, Skoda Octavia, Toyota Mirai, Toyota Yaris, Volkswagen Golf en Volkswagen ID.3.

Het inkorten van deze lijst met kanshebbers tot 7 nominaties is niet eenvoudig omdat er afgelopen jaar veel indrukwekkende nieuwe auto’s op de markt zijn verschenen, maar Autointernationaal doet een poging met dit als resultaat: Cupra Formentor, Dacia Sandero, Fiat 500e, Mercedes S klasse, Polestar 2, Toyota Yaris en Volkswagen ID.3. De Formentor is voor Cupra een indrukwekkend debuut op de automarkt als zelfstandig merk. De jongste Sandero bewijst dat Dacia haar budgetkarakter aan het verliezen is. Met de 500e laat Fiat zien dat voor dit iconische model ook in het elektrificatie tijdperk plaats is. De Mercedes S klasse is in menig opzicht de nieuwe standaard in autoland. De Polestar 2 is een aangenaam hoogwaardig alternatief voor de Tesla Model 3. De Toyota Yaris scoort met hybride techniek én zijn veiligheidsuitrusting. De Volkswagen ID.3 heeft veel kwaliteiten en is voor voor discussie: is dit een waardige opvolger voor de Kever en Golf?

Op 8 januari weten wij meer.

 

Reageren is niet mogelijk.