Mini broedt op elektrisch John Cooper Works model

0

In de komende jaren gaat Mini meer werk maken van elektrische mobiliteit. Wij kunnen rekenen op meer emissievrije modellen en dat biedt ook nieuwe mogelijkheden voor het John Cooper Works label. Kenmerken worden sportieve prestaties in combinatie met een emissievrije aandrijflijn en het kenmerkende rijplezier van het merk. Mini wil daarmee de Cooper Works modellen verder aanscherpen.

Dat Mini meer werk gaat maken van elektrische mobiliteit, komt niet in de laatste plaats door de zeer succesvolle lancering van de Mini Cooper SE (oftewel de Hatch Electric). Dankzij dit model verdubbelde het verkoopaandeel van (deels) emissievrije modellen binnen een paar maanden tot ongeveer 10 procent (de eerste stap richting (deels) emissievrij vervoer was door de Countryman Cooper SE ALL4 gezet). Nu is Mini toe aan de volgende stap: de ontwikkeling van elektrische John Cooper Works modellen.

“Met de Hatch Electric hebben wij laten zien hoe goed merkkarakteristiek rijplezier en elektrische mobiliteit kunnen worden gecombineerd”, zegt Bernd Körber, hoofd van de BMW dochter. “Nu is het tijd om de passie voor prestaties van het merk John Cooper Works te vertalen naar elektromobiliteit. Daarom werken we aan het ontwikkelen van concepten voor elektrische modellen voor dit label”. De focus op de ontwikkeling van een elektrisch Mini model met JCW badge laat volgens hem zien hoe belangrijk elektrische mobiliteit is voor de toekomst van het merk: het doel is een unieke mix van duurzaamheid, prestatie en passie.

“John Cooper Works modellen met conventionele verbrandingsmotoren zullen nog steeds een belangrijke rol blijven spelen om ervoor te zorgen dat we inspelen op de wensen en behoeften van prestatieliefhebbers over de hele wereld”, zegt Körber. “Met deze nieuwe focus op elektrische prestaties creëren we ook de mogelijkheid om het onderscheidende profiel van het merk John Cooper Works meer dan ooit tevoren aan te scherpen en klaar te stomen voor de toekomst”.

Reageren is niet mogelijk.