DSG automaat actie van Skoda

0

Tijdelijk kan jij op bijna 10 populaire Skoda modellen een DSG automaat tegen een voordelige meerprijs bestellen. Daarmee bewijst het Tsjechische merk dat het schakelwerk uitbesteden aan een automaat niet duur hoeft te zijn.

De Skoda dealers bieden nu bijna 10 populaire modellen aan met een voordelige geprijsde DSG transmissie. Neem bijvoorbeeld de Scala (foto). Bestel jij dit Skoda model nieuw, dan betaal jij slechts 1.500 euro extra voor de optionele automaat.

De Direct Shift Gear (DSG) is een automatische transmissie met dubbele koppeling. Omdat de ene koppeling (voor de even versnellingen) al ‘voorsorteert’ op de andere (voor de oneven verzetten), gaat schakelen razendsnel. Daarnaast rijd je met een DSG relatief zuinig. Dat komt omdat de transmissie 7 versnellingen kent, oftewel 1 verzet meer dan de meeste handbak exemplaren. Daardoor is een Skoda met DSG automaat soms nog zuiniger dan een vergelijkbaar exemplaar waarin jij zelf moet schakelen.

De actie geldt bij aanschaf van een nieuwe Skoda Scala, Fabia Combi, Octavia (Combi), Superb (Combi) en de SUV modellen Karoq, Kodiaq en Kamiq. De meerprijs varieert per model; vraag de dealer hiernaar. Die kan jou ook de volledige actievoorwaarden vertellen.

Reageren is niet mogelijk.