Nooit meer eenzaam in de Nissan Juke Enigma

0

Nissan breidt het aanbod van de excentrieke Juke uit met de Enigma uitvoering. Die versie is als eerste model van het Japanse automerk in Europa uitgerust met de virtuele assistent Amazon Alexa.

De Juke Enigma heeft zoals Nissan het zelf noemt “een donkere, futuristische styling met stealthachtige trekjes”. Het model is uitgerust met diep zwarte 19 inch Akari velgen en grafische patronen op de buitenspiegels en op het dak.

Op de C stijl van de compacte cross-over bevindt zich een speciaal embleem. De Juke Enigma is leverbaar in een 2-tal tweekleurige lak combinaties: Gun Grey en Pearl White; beiden met een zwart dak. Ook volledig zwart behoort tot de mogelijkheden.

Amazon Alexa wordt leverbaar op exemplaren van de nieuwe Juke die zijn uitgerust met het infotainment systeem Nissan Connect. Met de Skill functionaliteit van de app kunnen eigenaren bepaalde functies van de Nissan met hun smartphone bedienen via een reeks van 13 op maat gemaakte uitspraken. Hiervoor kan men ook gebruik maken van een Alexa apparaat. Door het eenvoudigweg te vragen, kunnen bestuurders op afstand de portieren van hun Juke openen en sluiten, de nog aanwezige hoeveelheid brandstof checken, een bepaalde locatie naar het Nissan Connect navigatiesysteem met TomTom Traffic van hun auto sturen en de verlichting activeren. Ook is het mogelijk op afstand de locatie van hun Nissan via Alexa te achterhalen. Bij de introductie op de Nederlandse markt is de assistent van Amazon beschikbaar in 5 talen, te weten Engels, Spaans, Duits, Italiaans en Frans.

De Nissan Juke Enigma staat vanaf eind januari bij de dealers in de showroom. De prijzen beginnen bij 31.290 euro. Voor dit bedrag levert Nissan de Juke Enigma met de 114 pk sterke 1.0 DIG-T benzinemotor plus een handgeschakelde 6-bak. De versie met 7-traps DCT automaat is 2.000 euro duurder. Van de Juke zijn vorig jaar in Nederland overigens 1.520 exemplaren verkocht. Daarmee deed de Nissan het niet slecht, maar toch minder goed dan de Hyundai Kona (10.823 registraties), Kia Stonic (2.398), de Opel Crossland X (3.529), de Peugeot 2008 (4.597), de Renault Captur (5.646), de Seat Arona (1.625) en de Volkswagen T-Cross (3.675). Wellicht kan de magie van Alexa daar verandering in brengen.

 

 

Reageren is niet mogelijk.