Route Mobiel gooit handdoek in de ring

0

17 jaar na de oprichting valt het doek voor Wegenwacht uitdager Route Mobiel. De pechdienst, sinds 2006 eigendom van verzekeraar SNS Reaal, zou worden overgenomen door Nationale Nederlanden, maar die heeft besloten om de stekker er uit te trekken.

De alternatieve pechhulp was het idee van Marc Schröder, zoon van Martinair oprichter Martin Schröder en een van de initiatiefnemers van de onbemande Tango-pompen. Al snel haalde hij Picnic oprichter Michiel Muller aan boord om ten strijde te gaan tegen de in hun ogen peperdure Wegenwacht service van het logge ANWB. Een aantal jaar geleden hintte Muller nog dat hij zijn oude bedrijf wel wilde terugkopen. Daar heeft hij het inmiddels veel te druk voor: het thuis laten bezorgen van boodschappen maakt momenteel vanwege de corona pandemie een stormachtige ontwikkeling door.

Met veel bombarie en een agressieve campagne ging Route Mobiel er met een gestrekt been in en wist het bedrijf aanvankelijk behoorlijk voet aan de grond te krijgen. Men wilde vergelijkbare diensten aanbieden als de ANWB Wegenwacht, maar dan tegen gunstigere tarieven. Het idee achter Route Mobiel was dat het zich alleen op de pechhulp richtte en daardoor minder kosten hoefde door te berekenen. Het veel grotere ANWB biedt veel meer diensten aan en laat haar leden ook betalen voor een blaadje dat niemand leest. De Nederlander leek gevoelig te zijn voor dit argument. Er werden veel leden weggelokt bij de ANWB, maar al spoedig kwam de aap uit de mouw: Route Mobiel was weinig meer dan een wegsleep service.

Nu is het over en uit voor de pechhulp dienst. Na een voortvarende start kwam namelijk de klad er in. Het aantal leden stagneerde bij 250.000. Daarmee was Route Mobiel uiteindelijk toch geen volwaardig alternatief voor de ANWB dat bijna 4.700.000 leden heeft. Het stopzetten van de dienstverlening bij pech geldt ook voor bestaande hulpverzekeringen. Klanten kunnen tot de einddatum van hun contract gebruik maken van de diensten van Route Mobiel. ANWB is nu verlost van een vervelende concurrent die meeliftte op de karakteristieke kleur geel van de hulpvoertuigen.

 

Reageren is niet mogelijk.