Ferrari Purosangue Betrapt

0

In het hoge noorden van Zweden is tijdens testwerkzaamheden een gecamoufleerd prototype betrapt van de toekomstige Ferrari Purosangue. De auto verspreidde een opvallend nobele klank: het geluid van een hoogtoerige V12!

Dat Purosangue is de eerste SUV van het Italiaanse sportwagenmerk, al zou je het betrapte prototype op basis van zijn carrosserie proporties eerder omschrijven als een cross-over. In 2018 bevestigde Ferrari voor het eerst officieel de geruchten dat het aan een dergelijk model werkt. Omdat de Italianen op sportief vlak een reputatie hoog te houden hebben, kan het natuurlijk geen traditionele SUV worden. Vandaar een design in cross-over stijl (al zou je het ontwerp ook kunnen omschrijven als een Shooting Brake à la de Porsche Taycan Cross Turismo). Ook zijn er stilistische overeenkomsten met de Jaguar I-Pace.

Ferrari omschrijft haar nieuwe model zelf als een FUV. Dat is de afkorting van ‘Ferrari Utility Vehicle’. Naast bovengenoemde (atmosferische) 12 cilinder motor wordt de Purosangue ook leverbaar met een hybride aandrijflijn op basis van een V8 unit. In beide gevallen bevindt de versnellingsbak zich bij de achteras. De uitbreiding van het gamma met een ‘FUV’ zal Ferrari afzettechnisch vermoedelijk geen windeieren gaan leggen. Immers, de Urus zorgde bij Lamborghini voor een verdubbeling van de verkopen. De Purosangue wordt echter nog een klasse duurder en daarmee ook prijziger dan de Aston Martin DBX en de Bentley Bentayga.

Voor de doelgroep is dat echter geen deal-breaker. Die heeft liever een ‘niet al te laag’ model met 4 portieren dan een 4-persoons sportwagen met 2 portieren à la de GTC4Lusso (T). Dat model heeft Ferrari voortijdig uit productie genomen wegens gebrek aan belangstelling. De Purosangue komt dit jaar niet meer op de markt, maar arriveert pas in 2022 bij de dealers.

 

Reageren is niet mogelijk.