Peugeot 308 zwaait uit als Roadtrip

0

Over enkele weken zal Peugeot de nieuwe, derde generatie 308 presenteren. Dit betekent dat de huidige editie zijn koffers aan het pakken is. Voor zijn fans (en dat zijn er veel) komt hij met een toegift: de Roadtrip uitvoering.

De 308 Roadtrip heeft visueel niet veel om het lijf. Wel komt de uitzwaai editie goed tot zijn recht in de Vertigo blauwe carrosseriekleur die in het kader van de recente facelift bij de Fransman werd geïntroduceerd. Aan de buitenkant zien we Roadtrip logo’s op de voorste spatborden, specifieke 16 inch lichtmetalen velgen en getinte ruiten achter.

Binnenin wordt het interieur gekenmerkt door een kleurcombinatie van Sunset Orange stiksel werk en Tramontane Grey bekleding. Die combinatie treffen we aan op het meubilair, het stuur, de deurpanelen, de versnellingspook en de armsteun. De sportstoelen voorin krijgen eveneens het Roadtrip logo en zijn deels met Alcantara bekleed.

Standaard is de Roadtrip afscheidseditie aardig compleet uitgerust: Peugeot trakteert op onder meer een adaptieve cruisecontrol en rijstrookhulp, een achteruitrijcamera, TomTom navigatie en een digitale radio. De 308 Roadtrip is verkrijgbaar als 5-deurs hatchback en als SW stationwagon. Hij is er alleen met de 1.2 PureTech benzinemotor van 130 pk, maar er kan wel gekozen worden uit een handgeschakelde 6-bak of een 8-traps automaat.

De prijzen beginnen bij 31.350 euro. Voor dit bedrag levert Peugeot de 308 Roadtrip als hatchback met handbak. De automatische transmissie kost 3 mille extra. Voor de SW variant zijn de tarieven respectievelijk 32.700 euro en 35.700 euro. Is jouw budget kleiner, dan kan je voor de 308 Style gaan. Die heeft een 110 pk versie van de benzinemotor onder de kap en kost 27.800 euro, of 29.050 euro indien je de SW stationwagen wilt. Je loopt dan wel zaken als Peugeot Connect SOS, parkeersensoren vóór, een elektrische parkeerrem, Keyless Entry & Start, de met Alcantara beklede sportstoelen, de chroomomlijsting rond de zijruiten, de armsteun in de achterbank met skiluik en de aluminium pedalen mis. Ook zijn de 16 inch lichtmetalen velgen niet van het Zyrcon type, maar van het Jade design.

Reageren is niet mogelijk.