Stellantis bundelt Duitse activiteiten in Opel fabriek

0

Het moederbedrijf van Opel bundelt de Duitse activiteiten in Rüsselsheim.

Fiat Chrysler Automobiles Duitsland, dat nu net als Opel onderdeel van Stellantis is, verhuist met een bliksemschicht naar het hoofdkantoor van het Duitse automerk. Tot nu toe werkt het personeel in Frankfurt. Na de overname van Opel door PSA had Rüsselsheim al collega’s van de Franse zustermerken Citroën, DS en Peugeot gekregen. Die waren vroeger in Keulen gevestigd.

Nu volgen de medewerkers van Fiat Chrysler Duitsland hen naar het hoofdkantoor van de merk met de bliksemschicht. Dit is besloten door het management en de Raad van Commissarissen van het bedrijf, afgekort als FCA, zoals aangekondigd door de Stellantis Groep. Voor Frankfurt betekent dit het verlies van het hoofdkantoor van een bedrijf.

Stellantis is ontstaan ​​uit de fusie van PSA en Fiat Chrysler Automobiles. Een woordvoerder van Stellantis laat weten dat ongeveer 200 werknemers zullen verhuizen van de Hanauer Landstrasse in Frankfurt naar Rüsselsheim. Dit zijn medewerkers op het gebied van verkoop en administratie. Als gevolg hiervan bundelt Stellantis nu zijn volledige Duitse activiteiten in de stad in het zuiden van Hessen. Het bedrijf maakt niet bekend hoeveel werknemers de Opel site momenteel heeft, gezien het aanhoudende banenverlies. Maar in de wandelgangen werken er ongeveer 10.000 mannen en vrouwen. Ruim 5 jaar geleden waren dat er nog maar bijna 4.000.

Amaury de Bourmont, de CEO van zowel Fiat Chrysler Automobiles Germany als Groupe PSA Deutschland , noemt “uitgebreide synergieën en kortere, snellere besluitvorming paden” als de reden voor de aanstaande verhuizing. Dit resulteert in een hogere efficiëntie. De Fiat Chrysler Automobiles merken Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional en Jeep zouden ondersteund blijven worden door de vestiging in Frankfurt.

Reageren is niet mogelijk.