EQG 560/580: de elektrische Mercedes G-klasse komt

0

De elektrische G klasse komt eraan. Mercedes lanceert in 2023 namelijk een puur elektrisch aangedreven versie van haar terreinwagen. Hier lees jij wat de exacte modelnamen zijn en bekijk de nieuwe computeranimaties.

Eind 2019 bevestigde Daimler baas Ola Källenius de elektrische toekomst van het G model tijdens een congres: “Er komt een emissievrije EV versie van de Mercedes G klasse. In het verleden waren er discussies. over het stopzetten van het model. Maar de laatste Mercedes die wij zullen bouwen zal een G klasse zijn!”.

De EQG 580 wordt waarschijnlijk de krachtigste elektrische G klasse. Deze bevestiging volgt na een reeks speculaties. In 2017 had Mercedes de serienamen van alle EQ modellen laten beschermen, inclusief de modelnaam ‘EQG’. Per 1 april 2021 hebben de Duitsers ook de definitieve varianten van de EQG geregistreerd bij het Bureau van de Europese Unie voor Intellectuele Eigendom (EUIPO): EQG 560 en EQG 580. Dit betekent dat ook de elektrische G klasse in 2 vermogens- en batterijformaten op de markt komt.

Wanneer? Niet voor 2024 en met een wereldpremière in 2023. Visueel gezien zou het verschil tussen het Mercedes G model en de EQG niet bijzonder sterk moeten zijn. Als blauwdruk zou je het doosvormige ontwerp van de aanstaande EQB, de elektrische versie van de GLB, kunnen nemen.

De G klasse bederft met zijn krachtige motoren met hoge uitstoot de CO2-balans van het bedrijf. Bijgevolg zou de enige optie zijn om de productie van het iconische model stop te zetten. Of de overgang te maken van conventionele motoren naar elektrische aandrijving. Mercedes kiest voor het laatste en toont daarmee aan innovatief en toekomstgericht te zijn. Op deze manier kan zij haar conventionele G model blijven verkopen op relevante markten met hoge marges. Waarbij klimaatbescherming niet stopt bij de grenzen van Rusland of Saoedi-Arabië …

Reageren is niet mogelijk.