Prijs vergelijking Citroën C5 Hybrid Selection

0

Citroën maakt de C5 Aircross Hybrid extra aantrekkelijk voor zowel particulieren als zakelijk rijders met de introductie van de scherp geprijsde Selection uitvoering. De prijs bedraagt 40.400 euro, terwijl de aantrekkelijke private leasetarieven starten bij 499 euro.

De standaarduitrusting van de C5 Aircross Hybrid Selection omvat onder andere een digitaal en configureerbaar 12,3 inch instrumentenpaneel, een 8 inch touchscreen met Apple Carplay plus Android Auto en het Citroën Connect Nav navigatiestyeem met TomTom kaartendatabase van Europa. Ook automatische airconditioning, Keyless Entry & Start en 18 inch lichtmetalen wielen zijn standaard. De geluidwerende voorste zijruiten, de achteruitrijcamera met Top Rear Vision en de parkeersensoren vóór & achter zorgen volgens Citroën voor nog meer comfort en gebruiksgemak.

Bestuurders van de C5 Aircross Hybrid Selection kunnen ook rekenen op een uitgebreide reeks rij hulpsystemen die de veiligheid verbeteren, waaronder dodehoekbewaking, Active Safety Brake met herkenning van voetgangers, fietsers en nachtfunctie, een zelf dimmende binnenspiegel, Collision Risk Alert, het Active Lane Departure Warning System en verkeersbordenherkenning.

De C5 Aircross Hybrid Selection is 224 pk sterk en beschikt over een ë-EAT8 automatische transmissie. Dankzij de plug-in hybride techniek kan de Citroën een afstand van 55 km (WLTP norm) volledig elektrisch rijden, met snelheden tot 135 km/u. In de Brake modus wint de transmissie energie terug, waarmee het systeem de batterij bijlaadt.

CitroënFordKiaMiniMitsubishi
C5 AircrossKugaNiroCountrymanOutlander
Hybrid SelectionPHEV TitaniumPHEV ExecutiveCooper SE ALL4PHEV Intense
40.400 euro39.775 euro40.695 euro41.766 euro39.990 euro

Met de private lease-aanbieding op de C5 Aircross Hybrid kost de Selection uitvoering evenveel als de handgeschakelde basisversie van de C5 Aircross met benzinemotor. Met deze scherpe prijsstelling maakt Citroën naar eigen zeggen stekker hybride rijden bereikbaar voor de particuliere consument.

Reageren is niet mogelijk.