Renault beperkt snelheid tot 180 km/u

0

Luca de Meo, de CEO van Renault, heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering van de autogroep bekendgemaakt dat het bedrijf de snelheid van haar nieuwe personenwagens wil beperken tot 180 km/u. Het Zweedse Volvo deed het de Franse autobouwer al voor.

De Meo benadrukt dat meer dan een derde van de verkeersongevallen te wijten is aan een te hoge snelheid. Om de veiligheid voor bestuurders te verhogen, zullen nieuwe personenwagens van de merken Renault en Dacia binnenkort niet sneller dan 180 km/u kunnen rijden. Volvo kondigde dezelfde snelheidsbeperking aan in 2019. Alpine, de sportieve dochter van Renault, hoeft zich niet te conformeren aan de maatregel.

Daarnaast wil de Meo alle personenwagens van de groep standaard uitrusten met de ‘Safety Coach’ software. Die snelheidsregelaar kan zich automatisch aanpassen aan de maximumsnelheid op basis van verkeersborden en locatiegegevens, en houdt ook rekening met onder meer de weginfrastructuur, de weersomstandigheden en de oplettendheid van de bestuurder. Het systeem kan ingrijpen wanneer het dat nodig acht.

Reageren is niet mogelijk.