Stekker hybride techniek voor vernieuwde Lexus ES?

0

Lexus geeft haar ES binnenkort een facelift. De vernieuwde zaken sedan beleeft zijn publieksdebuut later deze maand in China, maar Lexus geeft nu alvast deze plaagafbeelding vrij.

In Europa kennen wij de Lexus ES sinds 2018. De 4,96 meter lange sedan, die technisch nauw verwant is aan de Toyota Camry, nam toen de plaats in van de meer sportieve GS. Op de Europese markt is de ES alleen verkrijgbaar in hybride 300h uitvoering. Elders in de wereld zijn er ook versies met alleen een benzinemotor, maar die gaan ook na de facelift niet onze kant op komen. Wel zou Lexus het afzetpotentieel van de ES flink vergroten door een stekker hybride variant aan het gamma toe te voegen. Ingewikkeld hoeft dat niet te zijn. Kwestie van de aandrijflijn van de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid in de ES monteren. Dan heb je én 306 pk én vierwielaandrijving.

Op de plaagafbeelding is te zien dat de ES in ieder geval herziene koplampen krijgt. Althans, het binnenwerk wordt gewijzigd. De vorm van de koplampen lijkt niet te veranderen. Wél zorgt Lexus voor vierkante LED Matrix pitten. Die hebben momenteel nog een soort trapeziumvorm. Ook nieuw is de vorm van de LED dag verlichting aan de onderkant van de koplamp. De bovenste punt wordt langer en start voortaan meer in het midden van de koplamp, om vervolgens richting de grille minder ver door te lopen. Met een beetje fantasie zou je er een bliksemschicht in kunnen zien.

Aan de achterkant zorgt Lexus voor lichtunits met een donkerdere behuizing en een op detailniveau andere invulling van de unit. Daardoor gaan ze optisch vloeiender over in het zwarte deel dat zich tussen de achterlichten bevindt. Lexus voert ongetwijfeld ook kleine wijzigingen in het interieur door. Zo ligt een update van het infotainment systeem voor de hand.

 

Reageren is niet mogelijk.