Autosalon van Genève keert terug in vernieuwde vorm

0

Na annuleringen in 2020 en 2021 wegens het corona virus vindt volgend jaar toch écht weer een editie van de autosalon van Genève plaats.

Aanvankelijk leek er helemaal geen toekomst meer te zijn voor de geliefde autobeurs, maar de organisatie laat nu weten dat er in 2022 ‘gewoon’ weer een editie van de autosalon van Genève plaats gaat vinden. Wel is er sprake van een ander concept. Details daarover geeft de organisatie nog niet. Wel licht men vast een tipje van de sluier op door te melden dat wij een “spannende evolutie” kunnen verwachten. De autosalon van Genève zal daardoor substantieel anders zijn dan vorige edities en een “uniek” karakter hebben.

Kanttekening is wel dat de situatie rondom de corona pandemie geen roet in het eten gaat gooien. “Wij hopen heel erg dat de situatie en regelgeving rondom Covid-19 ons in staat stellen om onze nieuwe plannen in praktijk te brengen”, aldus Sandro Mesquita, de CEO van de Geneva International Motor Show. Er zijn overigens meer autotentoonstellingen die op een andere voet verder gaan. Vorig jaar kondigde de Duitse IAA aan met een nieuw concept te komen. Daarbij zal de beurslocatie in Frankfurt worden ingeruild voor München. Een gedeelte van de nieuwe IAA zal enkel digitaal te volgen zijn.

Als alles dus doorgaat, opent de autosalon van Genève op 19 februari 2022 haar deuren voor het publiek. De show duurt tot en met 27 februari. Voorafgaand aan de publieksopening, op 17 en 18 februari, is de pers welkom in de Zwitserse stad. In de komende weken zal meer bekend worden gemaakt over het nieuwe concept. Er is in ieder geval al de mogelijkheid voor geïnteresseerden om zich in te schrijven voor expositieruimte op de beursvloer.

 

Reageren is niet mogelijk.