Werktijdverkorting bij Mercedes en Volkswagen

0

De Autofabrikanten Daimler (bekend van Mercedes) en Volkswagen voeren wederom werktijdverkorting in vanwege het aanhoudende microchip tekort.

Bij Mercedes-Benz is de maatregel van kracht tot het eind van deze week in de fabrieken in Rastatt en Bremen. Volkswagen reduceert zijn werktijden van 21 tot 25 juni in de fabriek in Wolfsburg.

In beide fabrieken van Daimler werd in april ook al het deeltijdwerken ingevoerd. In de fabriek in Bremen werken 12.000 mensen. Het is de productielocatie voor de Mercedes C-klasse en de GLC. In Rastatt, dat 6.500 werknemers telt, zien de compacte auto’s van Mercedes-Benz, zoals de A-klasse, B-klasse en de GLA, het levenslicht. Daimler kan nog niet aangeven welke impact de tijdelijk werktijdverkorting heeft op zijn productie.

Volkswagen verwacht vanwege het structurele tekort aan microchips dit jaar 100.000 auto’s minder te kunnen bouwen. Dat leidt tot langere levertijd. Volgens de inkoopdirecteur van Volkswagen, Murat Aksel, gaat het acute tekort aan microgeleiders nog zeker 6 weken duren.

Reageren is niet mogelijk.