Brandgevaar Opel Ampera-e: beter niet binnen parkeren

0

General Motors en de Amerikaanse voertuigveiligheidsdienst NHTSA vragen eigenaren van een Chevrolet Bolt om hun auto zeker niet onbewaakt op te laden in een garage wegens brandgevaar in de batterij. Dat nieuws is ook van belang als jij een Opel Ampera-e hebt, want dat is op het merklogo na dezelfde auto. Dus het is zinvol om het advies van de Amerikaanse veiligheidsdienst ook in acht te nemen.

Vorig jaar november werden door General Motors 69.000 exemplaren van de Chevrolet Bolt teruggeroepen wegens brandgevaar. De elektrische hoge hatchback kan namelijk vlak vatten als men de batterij voor meer dan 90 procent oplaadt. Nu lijkt het brandgevaar groter te zijn, want eigenaren van een Bolt hebben van General Motors en de NHTSA het dringende advies gekregen om hun auto buiten te parkeren, uit de buurt van huizen en ander onroerend goed.

General Motors meldde onlangs dat het berichten over 2 recente branden onderzoekt. Het gaat daarbij om exemplaren van de Bolt die in november werden teruggeroepen vanwege het risico. De Chevrolet die terug moet naar de dealer om het brandgevaar in het door LG Chem geproduceerde hoogspanning batterijpakket onder de achterbank af te wenden, zijn van de modeljaren 2017-2019.

Vorig jaar waren er 5 meldingen van branden, waarbij 2 lichtgewonden vielen. In april kondigde General Motors al een software-update aan en zei dat dealers “diagnostische hulpmiddelen zouden gebruiken om mogelijke afwijkingen in de batterij vast te stellen en indien nodig batterijmodules te vervangen”. Ook Opel stuurde een vergelijkbare communicatie naar haar Ampera-e klanten.

De NHTSA vraagt eigenaren van een Bolt hun auto voor onbepaalde tijd buiten te parkeren, ongeacht of ze de software-update hebben gehad of niet. Heb je een Opel Ampera-e, dan kan jij dus maar beter hetzelfde doen.

 

Reageren is niet mogelijk.