Verbeterde techniek voor DS 3 Crossback E-Tense

0

DS Automobiles voert enkele modeljaarupdates door voor de 3 Crossback. Enkele uitrustingsniveaus krijgen een andere naam en nieuwe banden zorgen voor een lagere CO2-emissie en een grotere actieradius. Bovendien krijgt de elektrische E-Tense uitvoering verbeterde techniek aan boord. De prijzen blijven ondanks de aanpassingen ongewijzigd.

In lijn met de andere modellen van DS luisteren de uitrustingsniveaus Chic, So Chic en Grand Chic voortaan respectievelijk naar de namen Montmartre, Bastille en Rivoli. De namen van de overige uitrustingsniveaus, de Performance Lines en Business, blijven hetzelfde. Op de 3 Crossback Bastille zijn 17 inch lichtmetalen velgen in Ankara voortaan standaard. Voor alle modellen geldt dat deze nu zijn voorzien van A+ banden, die beschikken over een lagere rolweerstand. Gevolg hiervan is dat het hele repertoire met een verbrandingsmotor een lagere CO2-emissiewaarde kent.

Voor de DS 3 Crossback E-Tense worden ook enkele technische wijzigingen doorgevoerd. Zo beschikt de transmissie over andere verhoudingen en is deze volledig elektrische uitvoering voorzien van een verbeterde warmtepomp met hygrometer. In combinatie met de nieuwe banden resulteert dit volgens de importeur in een aanzienlijk verbeterde actieradius. Afhankelijk van de gekozen bandenmaat neemt de actieradius tot 21 kilometer toe, tot een totale reikwijdte van 341 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm).

Ondanks de doorgevoerde verbeteringen blijven de prijzen van alle DS 3 Crossback modellen ongewijzigd. Dat betekent dat de kleine premium SUV nog steeds leverbaar is vanaf 28.890 euro.

Reageren is niet mogelijk.