BMW presenteert modelupdates met ingang van komend najaar.

0

BMW voert diverse wijzigingen door bij verschillende modellen. Zo zijn er 3 nieuwe aandrijfvarianten voor de 4-serie Cabrio en zijn zowel de X1 xDrive18d als de X2 xDrive18d voortaan standaard uitgerust met een 8-traps Steptronic automaat. BMW presenteert ook nieuwe lak kleuren voor de 1-serie, de 2-serie Gran Coupé, de X2, de X3 en de X4. De ‘Mijn BMW’ app kan voortaan worden gebruikt voor het meten van de bandenspanning en voor bandenconditieweergave. Tot slot gaat de BMW i3 Unique Forever Edition in première.

De verkoopstart van de iX en i4 in november markeert het begin van een nieuw tijdperk van puur elektrische premium mobiliteit bij BMW. Naast duurzaam rijplezier bieden de 2 nieuwe modellen ook de nieuwste innovaties op het gebied van rij hulpsystemen en vertegenwoordigen ze met de nieuwe generatie van het iDrive besturingssysteem de toekomst van intuïtieve interactie tussen bestuurder en voertuig.

Parallel hieraan wordt in het najaar ook het modellengamma verder ontwikkeld. Extra aandrijfvarianten en innovaties op het gebied van design en digitale services vergroten de diversiteit en aantrekkelijkheid van het huidige aanbod. Het modellengamma van de nieuwe 4-serie Cabrio wordt vanaf november uitgebreid met 3 nieuwe aandrijfvarianten. In de toekomst zal een 8-traps Steptronic automaat standaard zijn op de X1 en de X2. Nieuwe lak kleuren zijn beschikbaar voor de 1-serie, 2-serie Gran Coupé, X2, X3 en X4. De functionele reikwijdte van de My BMW App wordt aangevuld met verdere digitale diensten. De pionier van BMW op het gebied van volledig elektrische mobiliteit, de i3, zal vanaf november 2021 in een beperkte Unique Forever Edition worden aangeboden. En in de iX3 zal een voorspellend batterij warmte beheersysteem de manier optimaliseren waarop DC snelle laadstations in de toekomst worden gebruikt.

 

4-serie Cabrio

De combinatie van sportieve prestaties en het plezier om in de open lucht te rijden in een 4-serie model zal in het najaar van 2021 verder worden verrijkt. In de nieuwe M440i Cabrio zorgt een 374 pk sterke 6 cilinder in lijn benzinemotor met 48 volt mild hybride technologie voor bijzonder (puur) rijplezier door het vermogen over te brengen naar de achterwielen. Een 8-traps Steptronic sport automaat en een M sport differentieel dragen volgens BMW ook bij aan de opwindende rijdynamiek. Dit komt onder meer tot uiting in de acceleratie van 0 naar 100 km/u vanuit stilstand in 5,2 seconden.

Een inline 6 cilinder dieselmotor en de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving maken van een andere nieuwe uitvoering een opwindende ervaring op het gebied van open rijden. Met een piekvermogen van 340 pk, een maximumkoppel van 700 Nm en 48 volt mild hybride technologie, biedt de nieuwe M440d xDrive Cabrio een indrukwekkende trekkracht. Daardoor zijn 5,0 seconden voldoende voor de sprint van 0 naar 100 km/u. Een 8-traps Steptronic sport automaat en een M sport differentieel behoren ook tot de standaarduitrusting van deze modelvariant.

Bovendien wordt het modellengamma van de 4-zitter met open dak in het premium D segment uitgebreid met de nieuwe 430i xDrive Cabrio. Met zijn 245 pk sterke 4 cilinder benzinemotor, een 8-traps Steptronic automaat en intelligente vierwielaandrijving accelereert hij in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Een sport transmissie en het M sport differentieel zijn optioneel verkrijgbaar voor dit model.

 

X1 en X2

De X1 xDrive18d en X2 xDrive18d zijn nu standaard uitgerust met 8-traps Steptronic automaat. De snelle en efficiënte transmissie wordt ook door de pers gekenmerkt door een hoog schakelcomfort en een bijzonder gunstige interne efficiëntie. Met de nieuwe 150 pk sterke aandrijfcombinatie accelereren beide modellen in 9,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Een sport transmissie is optioneel verkrijgbaar, bediend met schakel peddels aan het stuur.

Nieuwe lak kleuren zijn er voor diverse modelseries. De variant Skyscraper Grey metallic is vanaf november beschikbaar voor de 1-serie, de X2 en de X3. Ook nieuw in het assortiment zijn de BMW Individual lakkleuren Frozen Pure Grey metallic voor de 1-serie en de 2-serie Gran Coupé, evenals Aventurijn rood metallic voor de X3 en de X4.

 

My BMW App met uitgebreide functionaliteit

Reisroutes plannen en overbrengen naar de auto, informatie ontvangen over de status van de auto en livebeelden uit de omgeving, serviceafspraken maken of nieuws van het merk ontvangen: de My BMW app maakt het allemaal mogelijk op de smartphone van de klant. Het dient als universele interface voor communicatie tussen auto en klant, het merk BMW en de BMW dealer. Het scala aan functies van de My BMW App wordt in het najaar weer uitgebreid. In de toekomst worden bijvoorbeeld de beelden die door de Remote 3D View service worden verzonden, opgeslagen in een galerij, inclusief informatie over de locatie en het tijdstip van de opnames. De status van de airconditioning en ventilatie van het voertuig wordt nu ook duidelijk weergegeven in de app. Bovendien geeft hij de bestuurders nu ook uitgebreide informatie over de staat van de banden van het voertuig op hun smartphone. Deze nieuwe functie helpt het risico op pech te minimaliseren en is beschikbaar voor de modellen 1-serie, 3-serie plus 4-serie, de nieuwe 2-serie Coupé, de 2-serie Gran Coupé, de Z4, de X5, de X6 en de X7. De My BMW app toont de wielspecifieke waarden zoals gemeten door het bandenspanningssysteem. Daarnaast kan de digitale bandendiagnose, die uniek is in de competitieve omgeving, ook informatie over een defect of slijtage van de banden doorgeven via de My BMW app. In de BMW backend worden de gegevens van het bandenspanningscontrolesysteem samen met de waarden voor temperatuur en wielsnelheden verwerkt om een ​​voorspelling te maken van de resterende levensduur van de banden. Als aanvulling op de bandenspanningscontrole worden ook indicaties van bandenschade geregistreerd.

 

Intelligent batterij warmtebeheer voor de BMW iX3

Om de snelste en meest efficiënte stroomtoevoer bij DC snelle laadstations te garanderen, ongeacht de temperatuur, is de iX3 vanaf november net als de i4 en de iX uitgerust met intelligent thermisch beheer voor de hoogspanning accu. Zodra de actieve routegeleiding van het navigatiesysteem een ​​tussenstop bij een High Power Charging Station voorziet, zorgt er al voor dat de batterij voor aankomst automatisch wordt voor geconditioneerd. De juiste verwarming of koeling zorgt ervoor dat de accu bij aankomst op de ideale temperatuur is om op maximaal vermogen op te laden. Het thermo management houdt bij de totale routeberekening onder meer rekening met de accutemperatuur, de resterende actieradius, het voorspelde laadvermogen en de geplande omvang van het laadproces.

 

BMW i3 Unique Forever Edition

Vanaf november is de i3 tijdelijk leverbaar in Unique Forever Edition. De naamgeving van de nieuwe speciale editie verwijst naar het unieke karakter van ‘s werelds eerste premium auto die vanaf het begin is ontworpen voor puur elektrische mobiliteit. De i3 vertegenwoordigt volgens BMW een holistisch begrip van duurzaamheid, niet alleen met zijn aandrijfsysteem, maar ook met zijn bijzonder lichte passagierskooi van koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) en het uitgebreide gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen in het interieur. 8 jaar na de lancering op de markt, het is nog steeds een wereldwijd erkend symbool van lokaal emissievrije stedelijke mobiliteit.

De gelimiteerde editie wordt volgens BMW gekenmerkt door bijzonder hoogwaardige en exclusieve design- en uitrustingskenmerken. De 2 Individual lak kleuren, die voor het eerst beschikbaar zijn voor de i3, moeten zorgen voor een stijlvolle uitstraling. De variant Aventurijn rood metallic wordt gecombineerd met een accent in Frozen Grey metallic. Daarnaast is er de Storm Bay metallic lak afwerking met een accent in Frozen E-Copper. Elementen van de grille zijn eveneens afgewerkt in de accentkleur. Andere bijzondere kenmerken zijn het weglaten van de sierlijst en modelbelettering op het kofferdeksel en een zwarte inzet voor de achterbumper.

In het interieur van de gelimiteerde editie, die is gebaseerd op de uitrustingswereld Suite (inclusief de Vernasca Dark Truffle ledercombinatie, het lederen instrumentenpaneel, het edele houten oppervlak in donker mat eiken, het lederen stuurwiel, de Carum grijze hemelbekleding en de sfeerverlichting) worden aangevuld met specifieke designelementen. De voorste hoofdsteunen zijn geborduurd met de woorden “Unique Forever” en de portier panelen ter hoogte van de buitenspiegels dragen het opschrift “One of 2.000”. De Unique Forever Edition modellen worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 2.000 stuks in de BMW fabriek in Leipzig.

 

Reageren is niet mogelijk.