Drukte in verkeer en parkeergarages neemt toe

0

Voor het eerst sinds mei neemt de drukte in het verkeer en in parkeergarages toe. Op sommige plekken is het zelfs drukker dan vóór corona, zo blijkt uit gegevens van data-, parkeer- en vervoersbedrijven.

Uit cijfers van databedrijf Resono blijkt dat het in september ruim een kwart drukker is op wegen en in de steden dan de afgelopen3 maanden. Volgens directeur Remco Bron komt de stijging niet direct door de versoepelingen van de corona maatregelen. “Vorige pieken in drukte kwamen steeds na een persconferentie. Nu lijken mensen het gevoel te hebben dat de crisis redelijk onder controle is. Daardoor trekken wij er een stuk vaker op uit”. In het woon-werkverkeer is nog geen toename te zien.

Vooral in de weekenden is het druk, ziet parkeerbedrijf Parkbee. Het zakelijk parkeren blijft daarentegen nog wel achter. “Waar het in de weekenden door vrijetijdsbesteding drukker is dan voor corona, zitten we bij het zakelijk parkeren net boven de helft van onze normale bezetting”. Het parkeerbedrijf ziet wel een verdubbeling van het aantal flexibele parkeerabonnementen. “Organisaties willen af van vaste parkeerkosten en alleen betalen voor momenten dat het personeel daadwerkelijk op kantoor is”.

 

Reageren is niet mogelijk.