Prijs vergelijking Lotus Emira First Edition

0

Lotus heeft de Emira verkoopklaar. Het model is het laatste nieuwe sportwagen ontwerp met verbrandingsmotoren dat door de Britten op de markt wordt gebracht. Lotus geeft nu meer technische specificaties vrij en de Nederlandse importeur kan een concrete richtprijs noemen.

De Emira debuteert als First Edition met een 3.5 V6 compressor motor van Toyota. Later wordt deze introductie-uitvoering ook leverbaar met een 2.0 turbo van Mercedes-AMG. Beide motoren worden ook leverbaar in de reguliere versies van de Emira die in 2022 beschikbaar komen. De V6 is voor 405 pk en 420 Nm. Althans, als je de Emira met handgeschakelde 6-bak bestelt. Valt de keuze op de uitvoering met 6-traps automaat, dan bedraagt het motor koppel 430 Nm. Je kan dan in 4,2 seconden op 100 km/u zitten. De handgeschakelde Emira heeft 4,3 tellen nodig. De topsnelheid van de Lotus bedraagt 290 km/u ongeacht de gekozen transmissie.

LotusJaguarLotusPorsche
EmiraF-TypeEvoraCayman
First Edition 3.5 V6P450 AWD R-DynamicGT410 Sport IPSGT4
±142.693 euro145.170 euro143.472 euro147.900 euro

Lotus importeur Van der Kooi Sportscars denkt de Emira 3.5 V6 als First Edition, waarvan diverse exterieurdelen in het zwart zijn uitgevoerd, aan te kunnen bieden voor een prijs van 142.693 euro. Voor dit bedrag is de Brit voorzien van 20 inch lichtgewicht lichtmetalen velgen (waarachter zich remklauwen met de merknaam Lotus erop schuilhouden), titanium uitlaat eindstukken, verwarmbare plus elektrisch inklapbare zijspiegels, een achteruitrijcamera, een regensensor, parkeersensoren voor & achter, 12-voudig elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie, een uitgebreid infotainment systeem dat zowel Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt, het Drivers Pack (dat biedt de keuze uit het Tour en Sport onderstel; indien met voor de eerste, zachtere afstelling kiest, dan zet Lotus de Emira op Goodyear Eagle F1 Supersport banden, terwijl de straffer afgestelde Sport dempers worden gecombineerd met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden) en het Design Pack (met onder andere privacy glas en sportpedalen).

Volgend jaar, in het vierde kwartaal van 2022, brengt Lotus zoals gezegd de reguliere types van de Emira op de markt. Het gaat daarbij zowel om een V6 variant als een uitvoering met de van AMG afkomstige 2,0 liter motor. Voor de laatste variant mikt Van der Kooi Sportscars op een prijs van afgerond 90.000 euro. Dat is wat meer dan wat op de Britse prijsstelling verwacht mag worden, maar blijkbaar rekent de importeur voor zichzelf een dikkere winstmarge. Dat biedt onderhandelingsruimte voor als de belangstelling tegenvalt …

Reageren is niet mogelijk.