Prijs vergelijking vernieuwde Lexus ES 300h

0

Lexus maakt de prijzen van de vernieuwde ES 300h bekend. Die beginnen bij 62.395 euro voor de Luxury Line uitvoering. Genieten van de Lexus ES kan overigens al vanaf 51.445 euro met de Preference Line Business of Preference Line, die op termijn vervangen zullen worden door 2 nieuwe basismodellen, genaamd Comfort Line en Business Line. De prijzen daarvan volgen in een later stadium.

De ES 300h is op tal van punten verbeterd en verfijnd. Zo heeft het exterieur een scherper design gekregen waardoor de auto cleaner oogt. Nieuw leverbaar voor de ES is het innovatieve BladeScan AHS, een adaptief groot licht systeem op basis van led techniek dat in eerste instantie op extreem snel roterende spiegels schijnt om vervolgens via een speciale lens heel precies de weg en de directe omgeving te verlichten zonder tegenliggers te hinderen. Meer nieuws op het gebied van uitstraling zijn de nieuwe kleuren Sonic Platinum en Sonic Grey en de toevoeging van andere velgdesigns in de maten 17, 18 en 19 inch.

Van binnen valt de vernieuwde Lexus ES onder meer op met nieuwe materialen en afwerkingsaccenten en een ander touchscreen dat voortaan nadrukkelijk naar de bestuurder is gedraaid en tevens beter binnen (hand)bereik ligt. Lexus noemt dit de Human-Centred benadering waarbij het interieur vooral in het teken staat van de bestuurder. Fijn, maar BMW past al bijna 50 jaar een dergelijke dashboard indeling toe. Via de nieuwe versie van de Lexus Link app zijn diverse functies van de ES 300h voortaan ook op afstand te bedienen en kan er een oogje in het zeil gehouden worden.

Niet meteen zichtbaar, maar volgens Lexus wel merkbaar, zijn de hogere torsiestijfheid van de achterwielophanging en een aangepaste elektronische besturing. “Tezamen met de wijzigingen aan het ex- en interieur hebben alle verbeteringen ervoor gezorgd dat de vernieuwde ES nog stiller en comfortabeler is, bij een stabieler en veiliger weggedrag. Hieraan dragen de verbeteringen aan het Lexus Safety System + ook bij”, zo valt in het persbericht te lezen. De aandrijving wordt verzorgd door de 4de generatie Hybrid Drive, waarbij een 2,5 liter benzine 4 cilinder samenwerkt met een elektromotor.

LexusAudiMercedesVolvo
ESA6E-klasseS90
300h Luxury Line40 TFSI200B5 Inscription Expr.
62.395 euro62.285 euro62.971 euro62.495 euro

De vernieuwde ES 300h is verkrijgbaar in 6 uitvoeringen. Elke versie beschikt over onder meer lederen bekleding, led verlichting rondom, een Blind Spot monitor, adaptieve cruise controle, een schuif/kanteldak, het Lexus Safety System +, verkeersbordenherkenning, stuurwiel verwarming en 18 inch lichtmetalen velgen. Voor de sportieve rijder is er de F Sport uitvoering die onmiddellijk te herkennen is aan zijn dynamische uitstraling en dito interieur vol fraaie details. Zo beschikt deze ES onder meer over 19 inch lichtmetalen velgen, Blade Scan koplampen, Adaptive Variable Suspension met Performance dempers, Drive Mode Select (Eco, Normal, Sport, Sport+), sportstoelen, Hadori decoratiepanelen en zwarte hemelbekleding. Een Mark Levinson Premium Surround System met liefst 17 luidsprekers vormt uitrusting technisch de kers op de taart bij deze uitvoering.

De prijzen beginnen bij 51.455 euro voor de Preference Line Business en bij 55.965 euro voor diens versie voor de particuliere markt, gewoon Preference Line genaamd. Deze 2 instapmodellen,  die per direct leverbaar zijn, zullen in een later stadium vervangen worden door de nieuwe Comfort Line en Business Line. De vernieuwde ES Luxury Line heeft een vanafprijs van 62.395 euro, gevolgd door de Executive Line (vanaf 67.495 euro) en de sportieve F-Sport Line (vanaf 70.395 euro). Het absolute, super-de-luxe topmodel is de President Line. Die is er vanaf 72.995 euro.

Reageren is niet mogelijk.