Lexus breidt garantie flink uit

0

Lexus biedt voortaan tot liefst 10 jaar of 200.000 kilometer garantie. Deze uitgebreide waarborg geldt voor zowel nieuwe als bestaande klanten van de Toyota dochter. Het is volgens Lexus niet alleen een bewijs van vertrouwen dat het Japanse premium automerk in haar modellen heeft, maar ook een beloning voor vaste klanten.

Na het verlopen van de reguliere garantie (3 jaar of 100.000 km of 5 jaar of 200.000 km, afhankelijk van leeftijd en herkomst van de Lexus in kwestie) geeft de Lexus dealer na onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften 1 jaar of 15.000 kilometer garantie, oplopend tot een maximum van in totaal 10 jaar of 200.000 kilometer. Ook na het aflopen van de fabrieksgarantie kunnen Lexus rijders hier dus gebruik van maken. Eerder bood Lexus al een garantieverlenging op haar hybride componenten die oploopt tot 15 jaar.

Ook als de betreffende Lexus niet altijd bij de officiële dealer in onderhoud is geweest, kan de eigenaar profiteren van de extra garantie. Een voorwaarde is dat de Lexus in kwestie nog geen 10 jaar oud is en nog geen 200.000 kilometer gereden heeft alvorens het exemplaar in onderhoud komt bij een officiële dealer. Voor het onderhoud wordt alleen gebruikgemaakt van originele onderdelen die bovendien gemonteerd worden door uitsluitend door Lexus opgeleide en getrainde technici. Zekerheid alom dus. Ook voor een eventuele volgende eigenaar, want de garantie is gedurende de looptijd overdraagbaar.

Wie zijn of haar Lexus in onderhoud heeft bij de Lexus dealer profiteert ook van extra comfort. Eigenaren kunnen namelijk rekenen op een zogeheten Red Carpet Treatment. Daarmee bedoelt Lexus een hoog serviceniveau inclusief een haal- en brengservice, vervangend vervoer en een vaste servicemonteur. De Red Carpet Treatment geldt als de servicewerkzaamheden minimaal anderhalf uur bedragen. Reparaties aan ramen of plaatwerk komen er niet voor in aanmerking. Maar als de rode loper wel wordt uitgerold, dan staat bij Lexus na onderhoud de auto volledig gewassen weer klaar.

Reageren is niet mogelijk.