Autosalon Genève: De eerste zwaargewichten haken af

0

Na 2 afgelastingen vanwege de corona pandemie vindt de autosalon van Genève in 2022 weer plaats, maar dan zonder de aanwezigheid van verschillende grote autofabrikanten.

De Geneva International Motor Show (GIMS) vindt komend jaar plaats van 19 t/m 27 februari. Zoals gebruikelijk weer aan het Lac Léman in Genève. Tot nu toe ontmoette de hele auto-industrie traditiegetrouw aan het begin van het jaar elkaar en brachten de diverse partijen hun jongste innovaties mee naar Zwitserland. Maar in 2022 zal dat anders zijn.

De organisatoren hebben 60 bekende exposanten aangekondigd, maar laten ook weten dat enkele grote namen zullen schitteren door afwezigheid. Sandro Mesquita, de CEO van de Autosalon van Genève, melden dat Bentley en Lamborghini al hebben afgezegd. Ook BMW, General Motors, Ford en Stellantis (met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Lancia, Maserati, Opel en Peugeot) zullen niet aanwezig zijn in Zwitserland. Mercedes heeft zijn komst nog niet bevestigd. Alleen Audi en Porsche, maar ook Fisker, hebben aangekondigd zeker aan de show te zullen deelnemen.

Reageren is niet mogelijk.