BMW M divisie krijgt Van Meel achter het stuur

0

De Nederlander Frank van Meel wordt per 1 november weer de eerste man van de BMW M divisie. Hij was sinds juni vorig jaar hoofd productie bij Rolls-Royce, maar keert nu terug naar de oude stek. Van 2015 tot en met 2018 was Van Meel ook werkzaam voor de M divisie van BMW.

Van Meel is bij de BMW M divisie, de afdeling die ultra sportieve versies maakt van de doordeweekse modellen, de opvolger van Markus Flasch die op zijn beurt naar Rolls-Royce vertrekt. Hij wordt bij de edele dochter eindverantwoordelijk voor de productie. Aldaar moet hij gaan toezien op een foutloze productiestart van de eerste elektrische Rolls-Royce. Flasch blijft tegelijk ook de baas over de topmodellen van BMW zelf.

Van Meel, die autotechniek studeerde in Berlijn, werkte voorheen bij Audi; onder meer aan de Quattro. In 2014 maakte hij de overstap naar BMW. Daar was hij onder meer hoofd voertuigontwikkeling. Hij stond indertijd bij BMW aan de wieg van de eerste generatie elektrische auto’s. De M divisie gaat in 2022, als het bedrijfsonderdeel zijn 50ste verjaardag viert, eigen batterijmodellen zonder verbrandingsmotor lanceren.

Sinds vorig jaar juni stond Van Meel aan het hoofd van de luxe divisie van BMW, waartoe het merk Rolls-Royce en de eigen 7- en 8-serie behoren. Onder zijn leiding werd onder meer het elektrische topmodel iX in productie genomen. Van Meel had ook de regie bij de ontwikkeling van de komende volledig emissievrije modelvarianten zoals de iX1 en de i7.

Op basis van die ervaringen is hij de ideale kandidaat om leiding te geven aan de elektrificatie transitie bij BMW M, stelt de Duitse autofabrikant.

 

Reageren is niet mogelijk.