DS 3 Crossback tijdelijk in exclusieve Louvre uitvoering

0

Sinds de promotie tot zelfstandig automerk in 2014 is DS Automobiles als een beschermheer voor het Louvre Museum. Dit voormalige paleis annex koninklijke residentie heeft een geschiedenis van ruim 8 eeuwen. Het werd in 1793 voor het publiek geopend als een algemeen museum, met een collectie die volgens velen tot de mooiste ter wereld behoort. Verdeeld over 8 afdelingen zijn er meer dan 35.000 kunstwerken te zien, zoals de Mona Lisa, de Nikè van Samothrake en de Venus van Milo. Het is een levendige, inspirerende plek en tot op de dag van vandaag biedt het Louvre ook plaats aan hedendaagse kunst. Dat wordt gesymboliseerd door de piramide van Ieoh Ming Pei, die sinds 1989 op de binnenplaats van het museum staat. Het Louvre beheert op deze manier een uniek erfgoed en brengt het tot leven. Het is niet voor niets het meest bezochte museum ter wereld.

Sinds kort gebruikt DS de naam voor gelimiteerde edities van haar modellen. In dit kader is er de exclusieve, want tijdelijk leverbare 3 Crossback Louvre. Dit actiemodel verwijst met speciale, subtiele logo’s op de motorkap, de achterklep en de portieren naar het museum. Aan de voorzijde zijn de DS Wings en de grille uitgevoerd in Onyx Black, met daarboven op de motorkap een piramidesymbool in carrosseriekleur. De standaard led achterlichten hebben een afwerking in glanzend zwart, net als verschillende exterieuraccenten.

De lichtmetalen 18 inch Luxor wielen zijn voorzien van een geprint piramidesymbool en zwarte naaf kappen. Het piramidesymbool komt in laser geëtste vorm ook terug op de zwarte buitenspiegelkappen, waarbij het onderste deel van de buitenspiegels is uitgevoerd in carrosseriekleur.

De 3 Crossback Louvre biedt met het Opéra interieur volgens DS een ongeëvenaarde verfijning in zijn segment. De fraaie Art Basalt Black Nappa lederen bekleding, met horlogeband structuur voor de stoelen, is ook aangebracht op het dashboard en de portier panelen. Ook ‘Parelstiksels’ en panelen met Clous de Paris patroon prikkelen volgens DS de zintuigen. Het stuurwiel is volledig, inclusief de spaken en het hart, met de hand bekleed met generfd leder; ook weer een kenmerk van DS Automobiles.

Ook in het interieur komt op verschillende plaatsen het piramidesymbool in reliëf terug. Op het dashboard is een Louvre logo aanwezig en de hoogglans zwarte transmissiehendel is voorzien van een met laser gegraveerd piramide logo.

De liefde voor kunst en cultuur uit zich op diverse nieuwe en exclusieve manieren. De DS 3 Crossback Louvre jou uit om de meest iconische werken van het mooiste museum ter wereld te ontdekken. Het actiemodel toont deze collectie via de geïntegreerde app ‘Un jour au Louvre’ (‘Een dag in het Louvre’) op het grote, centrale, high-definition 10,3 inch touchscreen. Direct vanaf het begin wordt elk kunstwerk een inspiratiebron voor wie luistert naar een podcast waarin in zo’n vier minuten alle geheimen van het werk worden onthuld. De podcast is beschikbaar in Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans. De teams van het Louvre Museum en DS Automobiles hebben 182 kunstwerken geselecteerd, zodat elke collectie en afdeling van het museum is vertegenwoordigd. Automatisch wordt iedere week een ander kunstwerk getoond, maar het is ook mogelijk om een speciale zoekfunctie te gebruiken. Reizen met een kunstwerk op het centrale display is als de ultieme verfijning, of het nu een schilderij is of een sculptuur. De Nikè van Samothrake, de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, de Bruiloft te Cana van Véronèse, de Kroning van Napoleon van Jacques-Louis David, Het vlot van de Medusa van Théodore Géricault, De Vrijheid leidt het volk van Eugène Delacroix en het Egyptische standbeeld van De zittende schrijver zijn slechts enkele van de getoonde werken.

De DS 3 Crossback Louvre is leverbaar met een volledig elektrische en emissievrije aandrijflijn. Ook is er een benzineversie, PureTech 130 genaamd, met automatische transmissie. De DS 3 Crossback Louvre is leverbaar in 5 kleuren: Noir Perla Nera , Gris Artense, Gris Platinium, Blanc Nacré en Cristal Pearl. Deze kleuren worden altijd gecombineerd met een dak in Noir Perla Nera. Afhankelijk van de motorkeuze heeft de DS 3 Crossback Louvre rijklaar prijzen van 43.740 euro tot 45.490 euro.

Reageren is niet mogelijk.