McLaren registreert 3 nieuwe modelnamen

0

McLaren heeft 3 nieuwe modelnamen geregistreerd bij het UK Patent Office. Dit zou kunnen betekenen dat de aankomende sportwagens Solus, Aeron en Aonic gaat heten.

In de afgelopen jaren heeft McLaren een groot aantal sportwagens, waaronder diverse afgeleiden, op de markt gebracht. De Britse fabrikant biedt momenteel 7 verschillende modellen aan, waarvan er 2 ook verkrijgbaar zijn als Spider. De Senna is tevens te koop in extreme GTR variant. McLaren verdeelt haar aanbod in 3 categorieën: GT series, Supercar series en Ultimate series. Het jongste lid van de familie draagt ​​de naam Artura. Die is voorzien van ​​een 680 pk sterke stekker hybride aandrijflijn onder zijn lichtgewicht constructie.

Recente registraties bij het Britse octrooibureau suggereren dat McLaren nu van plan is het portfolio uit te breiden tot liefst tien auto’s. De fabrikant heeft namelijk de modelnamen Solus, Aeron en Aonic geregistreerd. Waar het precies om gaat, blijft voorlopig nog onderwerp van speculatie, maar dat is precies waar ik mij nu aan overgeef. De term Solus komt uit het Latijn en betekent zoiets als “alleen of eenzaam”. Dit suggereert op zijn beurt dat het geplande model een tegenpool zou kunnen zijn voor de 3-zits F1 opvolger Speedtail; namelijk een voertuig dat alleen ruimte biedt aan een bestuurder, maar niet aan passagiers.

Het wordt moeilijker met de naam Aeron. Het zou een rivier in Wales kunnen zijn, een bureaustoel van Herman Miller (een designklassieker) of de Keltische god van de strijd. Het woord ‘Aeration’ beschrijft echter het proces van het mengen of oplossen van lucht in vloeistof. Last but not least maakt ‘Aeron’ ook deel uit van ‘Aeronautics”; een technische term uit de luchtvaart. Dat McLaren van plan is om een ​​vliegende auto op de markt te brengen, is waarschijnlijk evenwel een te wilde speculatie. Het ligt meer voor de hand dat speciale aandacht wordt besteed aan de aerodynamica van het voertuig en dat daarvoor kennis uit de luchtvaart wordt gebruikt. Het huidige topmodel Speedtail laat zien dat de Britten reeds veel knowhow op dit gebied hebben.

Ik kom nu bij de laatste modelnaam. Aonic lijkt erg op Ioniq, de naam voor geëlektrificeerde auto’s van Hyundai. Niet dat ik nu op dit vlak samenwerking wil suggereren, maar het woord roept wel associaties op met elektrificatie. Dat is op zich geen verrassing want McLaren heeft al aangekondigd dat alle modellen geëlektrificeerd zullen worden. Echter, en topman Mike Flewitt wordt niet moe om dit te benadrukken, een volledig elektrische sportwagen lijkt geen optie te zijn voor de Britten. Ze blijven hun toekomst zien in hybride modellen. Het woord ‘Aonic’ verschijnt overigens ook als de naam van een koninklijke familie in de fantasieliteratuur van Brandon Sanderson, voor een reeks draadloze hoofdtelefoons, en Aonia Terra is een regio op het zuidelijk halfrond van de planeet Mars, genoemd naar een model uit het oude Griekenland. Dit alles is alleen met veel fantasie te vertalen naar een automotive concept …

Trouwens, voor de volledigheid: Artura is een woord gecreëerd uit ‘Art’ en ‘Futura’, wat ‘Kunst’ en ‘Toekomst’ betekent. Dat weet ik zeker.

Reageren is niet mogelijk.