BMW investeert 100 miljoen dollar extra in Amerikaanse fabriek

0

BMW investeert afgerond 100 miljoen dollar extra in haar fabriek in het Amerikaanse Spartanburg, de grootste productievestiging ter wereld van het Duitse autoconcern.

Het geld is bestemd voor een nieuw logistiek centrum voor onder andere carrosserie-onderdelen en containers. In het nieuwe magazijn zullen de zendingen van toeleveranciers worden uitgesplitst voor de verschillende productielocaties binnen het complex. BMW werkt bij de fabriek ook aan een nieuw trainingscentrum dat 20 miljoen dollar gaat kosten. Dat complex moet in de zomer van 2022 klaar zijn en zal dan een reeks klaslokalen omvatten voor zowel professionele ontwikkeling als technische trainingen. Ook is er een amfitheater dat volgens BMW “een uniek concept van buiten ontmoeten en werkruimte gaat bieden”.

Sinds 1992 heeft de BMW Groep meer dan 11,4 miljard dollar in de Amerikaanse vestiging geïnvesteerd. De fabriek produceert er met ruim 11.000 werknemers dagelijks meer dan 1.500 auto’s waarvan twee derde wordt geëxporteerd over de hele wereld. De afgelopen 7 jaar is BMW Spartanburg daarmee in waarde uitgedrukt ook steeds de grootste exporteur van de hele Verenigde Staten geweest. In de fabriek lopen de SUV modellen X3 t/m X7 van de band.

Reageren is niet mogelijk.