Groter rij bereik voor Peugeot e-208 en e-2008

0

Peugeot geeft de e-208 en e-2008, die sinds eind 2019 leverbaar zijn, een kleine update. Dat resulteert in een grotere actieradius van beide elektrische auto’s.

Peugeot voert enkele aanpassingen door, waarmee de elektrische modellen e-208 en e-2008 (waarvan inmiddels 90.000 exemplaren zijn verkocht) een grotere actieradius krijgen. Lag het WLTP rij bereik van de e-208 eerst op 340 km, per modeljaar 2022 wordt dat 362 km. De WLTP range van de e-2008 groeit van 310 naar 345 km.

Belangrijker dan alleen het aantal toegenomen kilometers is dat, volgens Peugeot, de extra actieradius vooral te merken is bij stadsgebruik wanneer de temperaturen rond de 0 graden Celsius liggen. Dat is goed nieuws voor rijden tijdens winterse omstandigheden. Peugeot heeft voor bovengenoemde rij bereik resultaten een nieuwe warmtepomp in beide modellen geïnstalleerd, die energiezuiniger is bij verwarming en airconditioning van de cabinelucht. De transmissie kreeg nieuwe schakelpunten. Verder hebben de 16 inch banden van de e-208 en de 17 inch exemplaren van de e-2008 een lagere rolweerstand gekregen.

Peugeot spreekt van 8 procent meer reikwijdte. In de praktijk kan dat meer of minder zijn uiteraard, afhankelijk van de rij omstandigheden en de rechtervoet van de bestuurder. De verbetering komt niet op conto van een vergrootte accucapaciteit. Peugeot levert onveranderd een batterij met een inhoud van 50 kWh in de e-208 en de e-2008. De energiebron voedt een ongewijzigde elektromotor van 136 pk en 260 Nm. Peugeot serveert de verbeterde uitvoeringen van de e-208 en e-2008 vanaf begin volgend jaar uit.

Eerder dit jaar voerde DS al een reeks technische aanpassingen door op de elektrische 3 Crossback E-Tense waardoor de actieradius van die cross-over toenam tot 341 kilometer. Nu profiteren ook de technische broertjes Peugeot e-208 en e-2008 van een vergelijkbare reeks wijzigingen. De verwachting is dat Opel met de Corsa-e en Mokka-e op afzienbare termijn volgt. Daarna is Citroën aan de beurt voor wat betreft aanpassingen aan de ë-C4.

 

Reageren is niet mogelijk.