Nissan vanwege Corona niet naar het Autosalon in Brussel

0

Nissan zal niet aanwezig zijn op de 2022 editie van het Autosalon. Dat heeft de Belgische importeur inmiddels bevestigd. Het merk laat verstek gaan om te voorkomen dat werknemers, partners en leveranciers besmet raken door het coronavirus.

Eerder haakten al onder andere Mazda, Volvo, Jaguar Land Rover en bijna de gehele Volkswagen Groep af. Daardoor komt de 2022 editie van de Brussels Motor Show alsnog op losse schroeven te staan. In een poging deze 99ste editie van het Autosalon te redden, had de organisatie een kleine week geleden besloten dat de ticketverkoop enkel via internet te laten lopen. Bezoekers moeten ook een tijdslot (van 4 uur) reserveren om toegang te krijgen tot de show. Nissan stelt dat het die maatregelen zeker steunt, maar dat de onzekerheid omtrent het virus te groot is om zelf aan het Autosalon deel te nemen.

Mocht het Autosalon van Brussel alsnog doorgaan, dal zullen op 15 januari de deuren van de Brusselse Heizel paleizen worden geopend. De organisatie mikt op 300.000 bezoekers, terwijl bij vorige edities steevast de kaap van een half miljoen werd gerond.

Reageren is niet mogelijk.