Tesla: mogelijk tweede fabriek in China

0

De Chinese pers maakt bekend dat Tesla bezig is met het kiezen van een locatie voor een vierde fabriek, de tweede productiefaciliteit in het Middenrijk. Voorlopig ontkent Tesla dit nieuw echter.

Het opstarten van de industriële machine voor Tesla heeft tijd gekost sinds de bouw van de eerste fabriek in de Verenigde Staten, maar we kunnen stellen dat het merk gestaag doorgaat met het uitbreiden van haar productiecapaciteit. Er zijn amper 2 jaar verstreken tussen de release van de Chinese fabriek in Shanghai en de eerste in Europa in de buitenwijken van Berlijn. En daar kan Tesla het niet bij laten, aangezien de Chinese pers aankondigt dat de fabrikant zou nadenken over een plek voor een tweede “gigafactory” in China, de vierde productievestiging voor Tesla op wereldniveau.

Mijn Aziatische collega’s vroegen met klem aan de perssecretaris van Tesla China, die de plaats (Qingdao) ontkende, maar niet noodzakelijk het doel om een ​​vierde fabriek te bouwen. In de tussentijd zal Tesla de bouw van de Duitse fabriek moeten voltooien en administratieve problemen moeten oplossen voordat de productie aldaar kan beginnen. De start daarvan staat officieel nog steeds gepland voor het einde van het jaar. De site zal in eerste instantie de Model Y  assembleren, de auto die belooft de meest winstgevende in het gamma van Tesla te zijn, omdat hij de kwaliteiten van de Model 3 combineert met een iets superieure ruimte, en vooral de aanwezigheid van een grote achterklep, die veel praktischer is dan de kofferbak van de sedan.

Reageren is niet mogelijk.