Prijs indicatie Toyota BZ4X

0

Toyota’s nieuwe elektrische SUV, de BZ4X, zal volgend jaar in Nederland te koop zijn met prijzen vanaf iets minder dan 50.000 euro, zo verwacht Autointernationaal.

De geheel nieuwe auto zal worden aangeboden met een keuze uit 3 uitrustingsniveaus, hoewel er ook een hoogwaardige First Edition versie beschikbaar zal zijn om het debuut van de BZ4X te markeren. De elektrische SUV wordt gebouwd als onderdeel van een joint venture met landgenoot Subaru, die een vrijwel identieke auto lanceert onder de naam Solterra. Beide zullen alternatieven zijn voor de Skoda Enyaq iV, de Ford Mustang Mach-E en de Volkswagen ID.4.

Het begint met het instapmodel Style, waarvan de prijzen vermoedelijk gaan beginnen bij 49.995 euro. Die wordt geleverd met 18 inch lichtmetalen velgen, een 8 inch infotainment display en een digitaal instrumentarium, plus een achteruitrijcamera, klimaatregeling en Keyless Entry. Optionele extra’s zijn onder meer dakrails en een trekhaak pakket. De instapuitvoering van de BZ4X zal exclusief worden aangeboden in voorwielaangedreven vorm met een enkele, 204 pk sterke elektromotor. Die haalt zijn stroom uit een 71,4 kWh lithium/ion batterijpakket waarmee naar verwachting tot 450 kilometer aan rij bereik mogelijk is.

Door over te stappen op de Executive uitvoering kunnen klanten kiezen tussen het bovengenoemde voorwielaangedreven aandrijfsysteem van de BZ4X Style of techniek met vierwielaandrijving, die 218 pk levert. Beiden geven de Toyota dezelfde topsnelheid van 160 km/u, maar de versie met vierwielaandrijving is meer dan een halve seconde sneller tot 100 km/u, waarmee hij de benchmark sprint in 7,7 seconden afhandelt. De prijzen van de Executive uitvoeringen beginnen bij circa 54.995 euro voor de versie met voorwielaandrijving, oplopend tot 57.995 euro voor de AWD variant. Bij de prijs inbegrepen zijn dan een achterspoiler, privacyglas achter en een elektrisch bediende achterklep, evenals parkeersensoren, verwarmde voorstoelen en de mogelijkheid voor het draadloos opladen van telefoons. En voor wie meer wil, is er een optielijst met een glazen panoramadak, 20 inch lichtmetalen velgen en extra veiligheidstechniek.

Het gamma wordt bekroond door de Premium uitvoering, die standaard over 20 inch lichtmetalen velgen beschikt, evenals parkeersensoren achter met automatische rem functie, kunstlederen stoelbekleding en voorstoelen die zowel verwarmd als geventileerd zijn. Er is ook een verwarmd stuurwiel, plus een ‘digital key’ systeem waarmee de auto kan worden gebruikt met een smartphone app. Er zijn 2 versies: met voorwiel- en met vierwielaandrijving. Die gaan vermoedelijk 56.995 euro en 59.995 euro kosten.

Ten slotte markeert de First Edition van 61.995 euro de lancering van de auto in Nederland. Die is voorzien van alle bovengenoemde toeters en bellen, aangevuld met een JBL geluidssysteem met 9 luidsprekers en een panoramisch glazen dak. De BZ4X First Edition wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving.

Reageren is niet mogelijk.