Prijs indicatie Toyota Yaris GR Sport

0

Toyota voegt een nieuwe, sportieve uitvoering toe aan de line-up van de Yaris, de huidige Europese Auto van het Jaar. Deze GR Sport versie is exclusief leverbaar in de nieuwe carrosseriekleur Dynamic Grey en kan tegen meerprijs worden uitgevoerd met een zwart dak. Het design is geïnspireerd op Toyota Gazoo Racing, de autosportdivisie van Toyota. De nieuwe Yaris GR Sport is alleen leverbaar als 1.5 Hybrid. De leveringen starten vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar.

Toyota rust de nieuwe Yaris GR Sport verder uit met exclusieve 18 inch lichtmetalen wielen met roodkleurige accenten, een subtiele verwijzing naar de rode huiskleur van Toyota Gazoo Racing, de huidige wereldkampioen van het FIA World Rally Championship én FIA World Endurance Championship.

De grille van de Yaris GR Sport is voor een extra sportieve look voorzien van een op de autosport geïnspireerd ‘mesh’ patroon en op het middenstuk het logo van Toyota Gazoo Racing.

Een diffusor aan de achterzijde maakt het sportieve design compleet.

Het Gazoo Racing thema is ook terug te vinden in het interieur van de Yaris GR Sport. De GR logo’s op het stuur, de hoofdsteunen en de startknop zijn hier het bewijs van.

Toyota heeft de stoelen voorzien van nieuwe bekleding met rode stiksels. De sportstoelen zijn voorzien van nieuw ontwikkeld Ultra suede met stoelverwarming.

 

Het rode stiksel werk is ook terug te vinden op de versnellingspook en het stuurwiel dat is bekleed met geperforeerd leder. Onder meer de middenconsole is bovendien voorzien van een exclusieve afwerking in Gun Metal Silver.

Voor een nog beter weggedrag is zowel de voor- als achterwielophanging aangescherpt. De schokdempers zijn bovendien geoptimaliseerd, zodat ze bij lagere snelheden sneller reageren voor een betere stuurrespons en meer rijcomfort. Verder zijn de veren achter aangepast om het hellen van de carrosserie (tijdens fel accelereren en remmen) tot een minimum te beperken.

De elektronische stuurbekrachtiging van de Yaris GR Sport is doorontwikkeld om bij sportief sturen sneller te reageren. Dit resulteert in een sportiever, preciezer stuurgevoel. Extra steunstructuren onder de vloer aan beide zijden van de auto verbeteren de carrosseriestijfheid, het rijgedrag en de stabiliteit van de auto.

Toyota kan nog geen prijs noemen voor de nieuwe Yaris GR Sport, maar Autointernationaal verwacht een tarief van 29.995 euro.

Reageren is niet mogelijk.