Prijs vergelijking Jeep Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition

0

De Jeep Grand Cherokee maakt na een afwezigheid van 2 jaar een comeback op de Nederlands automarkt. Uiterlijk is de SUV nog steeds zeer goed herkenbaar, maar onderhuids heeft zich een metamorfose voorgedaan: de 3,0 liter dieselmotor en de V6 plus V8 benzineblokken hebben namelijk plaatsgemaakt voor een plug-in hybride aandrijflijn. Dit betekent dat de Grand Cherokee nu als ‘4xe’ de concurrentiestrijd aangaat met de BMW X5, Mercedes-Benz GLE en Volvo XC90. De grote Jeep debuteert als rijk uitgeruste ‘Exclusive Launch Edition’. In die vorm kost de Grand Cherokee 4xe 97.900 euro. De prijzen van de reguliere uitvoeringen (die goedkoper zullen zijn) maakt de importeur later bekend.

De onderhuidse metamorfose van de Grand Cherokee betekent dat elk Jeep model nu in plug-in hybride vorm te koop is. Overigens is er van dit SUV model ook een verlengde versie, maar die maakt de oversteek vanuit Noord Amerika vanuit Europa niet. Dat heeft enerzijds met zijn formaat te maken en anderzijds doordat die Grand Cherokee L door Jeep niet gebouwd wordt in 4xe vorm.

JeepGrandCherokee4xe4

De stekker hybride aandrijflijn van de Grand Cherokee heeft een 2,0 liter 4 cilinder turbomotor als basisunit. Samen met de elektrische ondersteuning is er 380 pk en 637 Nm beschikbaar. Dat vermogen en koppel wordt op alle 4 de wielen losgelaten. Het accupakket heeft een capaciteit van 17,3 kWh. Jeep geeft een elektrische actieradius van 47 kilometer op. Dat is net wat meer dan de 40 kilometer die de Amerikanen vorig jaar nog claimden. Jeep meldt een CO2 uitstoot van 64 gram per kilometer.

JeepGrandCherokee4xe6

De Grand Cherokee 4xe beschikt over 3 verschillende rij modi: Hybrid, Electric en e-Save. In de eerste stand werken de 4 cilinder unit en de elektromotor samen, de tweede keuzemogelijkheid betekent volledig elektrisch rijden en in e-Save modus spaart de Grand Cherokee zijn accucapaciteit.

JeepGrandCherokee4xe2

Daarnaast beschikt de Grand Cherokee over 5 rij modi voor in het terrein: Auto, Sport, Snow, Sand/Mud en Rock. Instelbaar is daarnaast ook de rijhoogte want de grote Jeep beschikt standaard over luchtvering.

Jeep Audi Land Rover Volvo
Grand Cherokee Q8 Range Rover Sport XC90
4xe Exclusive Launch Ed. 55 TFSI e Quattro P400e PHEV SE T8 Recharge AWD Ultimate
97.900 euro 97.022 euro 100.353 euro 96.995 euro

Het dashboard wordt gedomineerd door een digitaal instrumentarium van 10,3 inch en een 10,1 inch groot infotainment scherm. De Exclusive Launch Edition beschikt daarnaast over een 10,25 inch display voor de bijrijder.

JeepGrandCherokee4xe3

Verdere verwennerij omvat 16-voudig elektrisch verstelbare stoelen met verwarming, ventilatie plus massage, led sfeerverlichting, een digitale binnenspiegel, een McIntosh audiosysteem met 19 speakers plus een vermogen van 950 Watt, een head-up display, Active Driving Assist, een nachtzichtassistent, gepolijste velgen met een diameter van 21 inch en een contrasterend zwart dak.

JeepGrandCherokee4xe5

De Exclusive Launch Edition levert Jeep in 4 kleuren. Voor deze debuutuitvoering kan men tot 30 maart intekenen.

Reageren is niet mogelijk.