Prijs vergelijking nieuwe Kia Niro

0

Kia heeft de prijzen en uitrustingsdetails vrijgegeven van de nieuwe generatie van de Niro, de bestverkochte auto van Nederland in 2020 en 2021. De geheel herziene editie bouwt volgens de fabrikant voort op de succesformule van het huidige model en combineert innovatieve technologie plus een gedurfd design met uitzonderlijk gebruiksgemak en hightech elektrische aandrijflijnen.

Achter het gedurfde en aerodynamische exterieur van de geheel nieuwe Niro schuilt volgens Kia een hoogwaardig en ruim interieur dat is ontworpen om de zintuigen te prikkelen. Het 10,25 inch panoramische high-definition scherm heeft haarscherpe graphics en een zeer intuïtieve lay-out, waarmee gebruikers alle connectiviteit- en comfortfuncties met gemak kunnen personaliseren en bedienen.

De Niro is fors gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, met als resultaat meer binnenruimte voor inzittenden en extra plek voor bagage. Met een lengte van 4.420 mm, een breedte van 1.825 mm, een hoogte van 1.555 mm (1.570 mm voor EV) en een wielbasis van 2.720 mm, is hij respectievelijk 65 mm (HEV / PHEV), 20 mm, 10 mm (HEV / PHEV) en 20 mm groter. De bagageruimte meet 475 liter (EV), waarbij de frunk nog eens 20 liter toevoegt aan het totaal (EV). De hybride en de plug-in hybride hebben respectievelijk een bagageruimte van 451 liter (HEV) en 348 liter (PHEV). Het interieur van de nieuwe Niro is opgebouwd uit vele gerecyclede materialen. Zo is de hemelbekleding gemaakt van gerecycled behang, zijn de stoelen gemaakt van onder meer Bio PU met tencel van eucalyptusbladeren en er is BTX vrije verf gebruikt op de deurpanelen om de impact op het milieu te minimaliseren en restafval te verminderen.

Ook Niro rijders (PHEV en EV) kunnen gebruik maken van Kia Charge, een pan-Europese, geïntegreerde en openbare laadservice met toegang tot één van de grootste laadnetwerken van Europa waarbij met één app en één pas kan worden geladen en betaald. Kia Charge biedt gebruiksvriendelijk en eenvoudig toegang tot meer dan 290.000 laadpunten in heel Europa, inclusief AC en DC laders. Dankzij eRoaming kunnen Kia rijders hun elektrische auto of plug-in hybride in heel Europa laden zonder dat er aanvullende abonnementen op verschillende providers noodzakelijk zijn. De kosten kunnen hierdoor eenvoudig via één maandelijkse automatische betaling worden verrekend. Kia Charge biedt meer laadgemak. Zo kunnen Kia rijders met de handige app met routeplanning gemakkelijk laadstations vinden op hun eindbestemming of langs de route. De app geeft daarnaast inzicht in actuele tarieven en stekkertypen per laadstation.

Net als de huidige Niro, biedt ook de geheel nieuwe generatie keuze uit 3 geëlektrificeerde aandrijflijnen: hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en volledig elektrisch (EV). De HEV is uitgerust met de Smartstream 1.6-liter GDi benzinemotor van Kia met de nieuwste koeling-, wrijving- en verbrandingstechnologieën die zorgen voor een maximale efficiency. In combinatie met de synchrone elektromotor met permanente magneet van 43 pk levert de Niro HEV een gecombineerd maximaal vermogen van 141 pk. De aandrijflijn is gekoppeld aan de tweede generatie 6-traps automatische transmissie met dubbele koppeling (6DCT) die is geoptimaliseerd om de efficiëntie te verhogen en het gewicht te verminderen. Het trekgewicht is 1.300 kg. De Niro Plug-in Hybrid (PHEV) combineert bovengenoemde krachtbron met een nog krachtigere (84 pk) elektromotor en heeft een systeemvermogen van 183 pk. Het 11,1 kWh grote lithium/ion polymeerbatterijpakket zorgt voor een elektrisch rijbereik van naar verwachting maximaal 60 km, dat volgens de Kia importeur geschikt is voor de meeste dagelijkse ritten. Het trekgewicht is 1.300 kg. De volledig elektrische Niro (EV) heeft een vermogen van 204 pk en een koppel van 255 Nm. Deze e-Niro heeft een bereik van 463 km (WLTP) en een snelle laadfunctie waarmee de accu onder ideale omstandigheden in slechts 43 minuten is op te laden van 10 naar 80 procent. Het trekgewicht is 750 kg.

De nieuwe Niro is, afhankelijk van de gekozen aandrijflijn, te specificeren in 4 verschillende uitvoeringen. De uitrusting van alle uitvoeringen is fors rijker ten opzichte van die van de huidige editie. De Niro ComfortLine (HEV en EV) is voorzien van onder meer parkeersensoren achter, een autonome remassistent, adaptieve cruisecontrol, tegemoetkomende verkeersdetectie bij links afslaan op kruispunten (FCA 1.5), 16 inch lichtmetalen velgen, Android Auto en Apple Carplay. De EV ComfortLine is daarboven voorzien van een 10,25 inch groot infocluster, de Smart Key, snelwegassistentie en 17 inch lichtmetalen velgen. De Niro DynamicLine (HEV/PHEV/EV) is boven de ComfortLine gepositioneerd en uitgerust met een groot aantal features waaronder parkeersensoren vóór, een infotainment- en navigatiesysteem met 10,25 inch scherm, een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, led mistlampen vóór, de Smart Key en snelwegassistentie. De Niro DynamicPlusLine (HEV/PHEV/EV) gaat nog een stap verder en biedt onder meer led koplampen, verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel, een premium sound system (Harman Kardon), een elektrisch bedienbare achterklep, een schuif/kantel dak, dodehoekdetectie en bekleding in leder look. De top uitvoering, de ExcutiveLine (EV), verwent zijn inzittenden met extra luxe in de vorm van een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, een elektrisch verstelbare relax passagiersstoel, een verwarmbare achterbank, geventileerde voorstoelen, een draadloze telefoonlader en een head-up display. Ter gelegenheid van de introductie zijn de Niro HEV en PHEV tijdelijk ook verkrijgbaar als Launch Edition. Deze krijgt naast de hiervoor genoemde features van de ExecutiveLine ook nog 18 inch lichtmetalen velgen.

De consumentenadviesprijzen zijn als volgt:

KiaNiro2022Prijs2

De nieuwe Niro is te bestellen in 9 verschillende carrosseriekleuren. De ExecutiveLine is uit te voeren met een in Steel Gray en Aurora Black gespoten C stijl.

Kia Renault Suzuki
Niro Captur Swace
HEV ComfortLine Hybrid Intens 1.8 Hybrid Select
31.995 euro 31.800 euro 31.950 euro
Kia Ford Toyota
Niro Mondeo Wagon C-HR
HEV DynamicPlusLine Hybrid Titanium 1.8 Hybrid Style
37.195 euro 37.321 euro 36.402 euro
Kia Kia Renault
Niro Ceed SW Mégane Estate
PHEV DynamicLine PHEV ExecutiveLine Plug-in Hybrid R.S. Line
38.995 euro 39.295 euro 38.670 euro
Kia Hyundai Volkswagen
Niro Kona ID.3
EV DynamicLine Electric 64 kWh Fashion 77 kWh 204 pk Pro S
41.795 euro 40.895 euro 42.790 euro
Kia Aiways Skoda
Niro U5 Enyaq iV
EV DynamicPlusLine Premium 60 132 kW
44.295 euro 43.850 euro 43.750 euro
Kia Hyundai MG
Niro Ioniq 5 Marvel R
EV ExecutiveLine 58 kWh Connect Luxury
47.395 euro 47.500 euro 46.485 euro

De nieuwe Niro komt naar verwachting vanaf het begin van het derde kwartaal dit jaar naar Nederland. De hybride (HEV) en plug-in hybride (PHEV) komen als eerste en worden gevolgd door de volledig elektrische variant (EV). De concrete lanceringsmomenten worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Reageren is niet mogelijk.