Suzuki scherpt de slecht verkopende Across aan

0

Vorig jaar werden in Nederland 61 exemplaren van de Suzuki Across op kenteken gezet. Trek daar het aantal demonstratie exemplaren voor de dealers van af, en je houdt bizar weinig klantleveringen over. Dat moet dus beter. Suzuki zegt daarom voor modeljaar 2022 de Across een update gegeven te hebben. Hij krijgt een snellere boordlader, led mistlampen en verbeterde geluidsisolatie. Dit uitgebreidere uitrustingsniveau betekent geen hogere prijs: de vanafprijs wordt namelijk met 1.000 euro verlaagd naar 54.900 euro. Maar is dat voldoende om het verschil te maken?

Op zich is er met het topmodel van Suzuki weinig mis. De Across beschikt met een inhoud van 18,1 kWh over een van de grootste accupakketten in zijn segment. Daarmee kan hij 75 kilometer volledig elektrisch afleggen. Opladen kan vanaf de modeljaarupdate 2 keer zo snel: met 6,6 kW in plaats van 3,3 kW. De Across heeft een aandrijflijn met een systeemvermogen van 306 pk. Daarmee is hij in staat om in 6,0 seconden naar 100 km/u te sprinten. Maar ja, al die kwaliteiten biedt zijn donor, de Toyota RAV4 Plug-in ook. En die staat voor 54.445 euro in de prijslijst. Het is begrijpelijk dat consumenten vorig jaar niet snel geneigd waren om afgerond 1.500 euro meer uit te geven voor de Suzuki variant. En het is twijfelachtig of zij nu massaal de Toyota links zullen laten liggen nu het prijsverschil is teruggebracht tot 500 euro.

SuzukiAcrossModeljaar2022c

Voor modeljaar 2022 is naast de laadsnelheid ook de snelheid van de elektrisch bedienbare achterklep verbeterd. Deze opent en sluit nu sneller dan voorheen. In het interieur is meer geluidsdempend materiaal toegepast, waardoor de Across stiller is geworden. Ook de USB poorten zijn vernieuwd: de Across heeft nu een 3-tal USB-C aansluitingen: 1 voorin voor het multimediasysteem en 2 voor de achterpassagiers. De interieurverlichting is met de modeljaarwijziging, net als de mistlampen vóór, voorzien van led lampen.

De Across beschikt standaard onder meer over led verlichting, automatische airconditioning met 2 temperatuurzones, stuurwiel verwarming, 19 inch lichtmetalen velgen en een 9 inch touchscreen met Apple CarPlay plus Android Auto. Ook het Suzuki Safety System Pro is standaard, met onder meer Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), Road Sign Assist (RSA), Lane Tracing Assist (LTA), Blind Spot Monitor (BSM), Pre-Collision System (PCS) en Rear Crossing Traffic Alert (RCTA). De vernieuwde Across is per direct te bestellen in 6 verschillende exterieurkleuren, waarvan Gray Metallic, Dark Blue Mica, Silver Metallic en Attitude Black Mica een kosteloze optie zij. Voor Sensual Red Mica en White Pearl Crystal Shine moet wel worden bijbetaald.

SuzukiAcrossModeljaar2022b

 

Reageren is niet mogelijk.