Tot 78 km elektrisch rij bereik voor nieuwe Kia Sportage Plug-in Hybrid

0

Kia geeft vandaag alle details vrij van de Sportage Plug-in Hybrid. Kenmerken van deze nieuwe stekker hybride uitvoering zijn hoge prestaties, een uitzonderlijk laag benzine verbruik van 1,1 liter/100 km en een emissievrij rijbereik van maximaal 70 kilometer (WLTP, of 78 kilometer in de stad).

Net als de eerder gelanceerde uitvoeringen van de nieuwe Sportage, is ook de Plug-in Hybrid uitvoering specifiek voor de Europese markt ontwikkeld. Hij heeft een wielbasis van 2.680 mm, een breedte van 1.865 mm, een lengte van 4.515 mm en een hoogte van 1.650 mm. De stekker uitvoering van de Sportage beschikt over een krachtige 1.6 T-GDI benzine 4 cilinder in combinatie met een 91 pk sterke, permanente magneettractie elektromotor en een 13,8 kWh lithium/ion polymeer batterijpakket. De aandrijflijn is gekoppeld aan een razendsnel schakelende automatische 6 versnellingsbak. Het gecombineerd systeemvermogen is 265 pk en het maximumkoppel bedraagt 350 Nm. Deze Sportage accelereert van 0-100 km/u in slechts 8,2 seconden en heeft een topsnelheid van 191 km/u.

KiaSportagePlugInHybrid3

De viercilinder benzinemotor van de Sportage Plug-in Hybrid is ontwikkeld om onder alle omstandigheden een optimaal brandstofverbruik en zo laag mogelijke emissies te garanderen. De engineers van Kia hebben zich met name gericht op een nieuw en geoptimaliseerd verbrandingsproces, intelligente koeltechnologieën en belangrijke maatregelen ter vermindering van de wrijving, waaronder een geïntegreerd thermisch beheersysteem en het gebruik van een wrijving arm kogellager. Het resultaat: een gemiddelde uitstoot van slechts 26 g/km CO2. Andere belangrijke onderdelen van de intelligente aandrijflijn van de Sportage Plug-in Hybrid zijn de efficiënte en krachtige Hybrid Starter Generator (HSG) module en de Hybrid Power Control Unit (HPCU), die beide de efficiency en prestaties verbeteren en rij geluiden verder verlagen. Het boordlader systeem (OBC) heeft een nominaal vermogen van 7,2 kW en een indrukwekkend laag verbruik van 169 Wh/km.

KiaSportagePlugInHybrid4

De hoogspanning accu is centraal tussen de 2 assen onder de carrosserie van de SUV geplaatst, wat volgens Kia zorgt voor een uitgebalanceerde gewichtsverdeling en een grote en veelzijdige binnenruimte. Passagiers op de tweede zitrij profiteren van 955 mm beenruimte en 998 mm hoofdruimte, terwijl de bagagecapaciteit een riante 540 liter (VDA) is met de achterbank op zijn plaats, en liefst 1.715 liter met neer geklapte achterbank. De Kia Sportage Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf 42.595 euro en is te bestellen in 4 uitvoeringen, die variëren van de Dynamic Line tot de sportieve en zeer luxe GT-Plus Line.

KiaSportagePlugInHybrid2

Reageren is niet mogelijk.